RAM GPU Kullanımını Düşürür mü?

Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim şu şekilde;
AMD RYZEN 5 2600
ASUS ROG STRİX RTX 2070
ASUS PRİME B450M-K ANAKART
CRUCİAL 2666MHZ 8GB RAM
1TB WD BLUE HDD
120GB SSD

PUBG'de anlık olarak takılmalar yaşıyorum daha çok sağdan sola soldan sağa ani dönüşler yaptığımda oluyor. RAM yetersiz farkındayım ancak takılma olduğu sırada GPU kullanımı düşüyor. Acaba RAM, GPU kullanımını düşürür mü? Sistemde darboğaz var farkındayım ama oyunda takılmayı gerektirecek bir problem olduğunu sanmıyorum. RAM takviyesi ile takılmaları bitirebilir miyim? Sistemim zaten boşta yaklaşık 3GB RAM kullanıyor. İnternetten baktığımda PUBG ultra ayarlarda yaklaşık 10GB Ram kullanıyor. Acaba sorun RAM kaynaklı mı yoksa işlemci darboğazı ile alakalı bir durum mu?

RAM. Neredeyse aynı sistemi ilk kurduğumda aynı olayları yaşadım. GPU kullanımı yüksek İşlemci düşüktü. 2. RAM'i alıp Dual Channel yapınca problem kalmadı.

Hayır düşürmez. Sadece yüksek RAM isteyen oyunlarda anlık veya sürekli olarak takılma yaşarsın. Bu durumda takılmanın yaşandığı esnasında ekran kartı kullanımı düşer.

Hayır düşürmez. Sadece yüksek RAM isteyen oyunlarda anlık eya sürekli olarak takılma yaşarsın bu da anlık olarak takılma esnasında ekran kartı kullanımı düşer.
Şimdi hocam oyun takıldığı anda GPU kullanımım düşüyor sonra tekrar yükseliyor. Bu RAM'den kaynaklı bir problem olabilir mi? Ayrıca RAM eklemek GPU kullanımını artırır mı? Biraz olsun darboğazın önüne geçebilir miyim?

Şimdi hocam oyun takıldığı anda GPU kullanımım düşüyor sonra tekrar yükseliyor. Bu RAM'den kaynaklı bir problem olabilir mi?
Yüksek ihtimal evet. Sisteminizi oyun esnasında gözetleyin MSİ afterburner gibi uygulamalarla. Eğer RAM kullanımı sürekli olarak %100 ise RAM'inizi 16 GB'a yükseltmenizi öneririm.

RAM. Neredeyse aynı sistemi ilk kurduğumda aynı olayları yaşadım. GPU kullanımı yüksek İşlemci düşüktü. 2. RAM'i alıp Dual Channel yapınca problem kalmadı.
Aynı RAM'den bir tane daha alıp dual-channel yapın. Sorun düzelecektir.
Yüksek ihtimal evet. Sisteminizi oyun esnasında gözetleyin MSİ afterburner gibi uygulamalarla. Eğer RAM kullanımı sürekli olarak %100 ise RAM'inizi 16 GB'a yükseltmenizi öneririm.
RAM genellikle 6.5-7GB arasında dolanıyor ancak zaten benim pc boşta iken yaklaşık 3GB RAM kullanıyor. Peki RAM eklersem GPU kullanımında artış olur mu? Biraz olsun darboğazın önüne geçebilir miyim?

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. RAM takviyesi yapınca sonuçları burada paylaşırım.
RAM ne kadar yüksek olursa oyunlarda sistem o kadar rahat olur. RAM eklerseniz sorununuz düzelir.
Hocam pubg den sonra dying light oyununda da aynı problemi yaşıyorum. RAM 5GB kullanılıyor ancak ara ara takılmalar oluyor. Yine RAM kaynaklı bir problem midir? Ayrıca benim ramimin kiti tek idi şimdi aynı özelliklerde bir ram daha alıp taksam bir problem çıkar mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…