RAM GPU Kullanımını Düşürür mü?

Hocam ram alınca sorun düzeldimi aynı sorundan bende yaşıyorum özellikle pubg gibi ağır oyunlarda
Dostum her ne kadar azalsada geçmedi maalesef. Başka bir problem vardır belki diye bilgisayarı servise bırakacağım. Ekran kartını göndermiştim bir problem çıkmadı diğer donanımlar kontrol edilsin demişler. Artık onlara baktırcam zira gerçekten oyunlardan iğrenmeye başladım.

Belki sorun güç kaynağındadır Psu kaç watt bu sorumu cevaplarsan belki 2mizde sorunun kaynağını bulabiliriz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dostum bu videoda dakka 8den itibaren izle adam rtx 2080 ti gibi bir ekran kartına 450w psu takıyor drop giriyor oyunlara belki bizim sorunumuzda budur çünkü benim psu 300w

Hocam peki RAM GPU kullanımını düşürür mü? Bir fikrin var mı?
Bende 4x 8GB Hyperx CL11 2133MHz DDR3 RAM var. İster 2'sini ister 3'ünü istersem de 4'ünü takayım. Performans da hiçbir fark olmuyor kardeşim RAM kapasitesinin çok fazla olması, sadece arka planda çalıştırabileceğin uygulamaların sayısını arttırır. 32GB RAMI taktığın zaman istersen arka planda 5 tane oyunu açık tutabilirsin. Sistemin stabil kalır.

Dostum bense Corsair VS650 80+ var. Yeterli olduğunu düşünüyorum ancak psu da bir sorun varsa bilemiyorum. Gerçi benim sistemde bir kere oyunun ortasında kapanmıştı kasa çalışıyordu görüntü gitmişti ama Forestta takılmasınıda anlamıyorum yani. Sen hangi ekran kartını kullanıyorsun.
Sistem stabil kalmaz. Özellikle AMD işlemcilerde ram kapasitesi ve mhz değerleri performansa çok etki ediyor. Windows zaten arkada yaklaşık 2.5-3 GB ram kullanıyor sen yani 8GB ramden sadece 5 GB sini kullanabiliyorsun. Şöyle ki 8GB ram varken 5.5GB kullanan oyun 16 yaptıktan sonra yaklaşık 7-7.5 kullanıyor ki pubg ara sıra 10gb bile kullanabiliyor. O yüzden RAM takılmalara etki eder.

Son düzenleme:
Sorun bende Psuda galiba akşam msi after burnerden powerlimit 70 indirdim droplarda gözle görülür azalma oldu ama yeterli değil hem sende dedin bilgisayar kapandı diye senin sorunun%90 psu git bi bilgisayarcıya senin psuya baksın

Normalde benim PSU watt olarak yeterli. İnternette güc hesaplama siteleri var yaklaşık benim sistem 450W harcıyor ancak psu'da teknik olarak bir problem olabilir. Yarın bırakacağım servise.

Dual Channel RAM FPS düşüşlerinin Panzehiridir. Aynı zamanda işlemci kullanımı gibi değerleri düşürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…