RAM hız aşırtması APU sisteme fayda sağlar mı?

M Utku KURNAZ

Decapat
Daha fazla  
Merhaba elimde APU (Ryzen 5 2400G) bir sistem var ve bu sistemde Dual 4+4 RAM bellekler var 2133 MHz olmak üzere. Ben bu RAM'lere overclock demeyeyim de az bir şey frekans arttırdım (2133 MHz'den 2400'e çıkardım). Bu işlemin APU grafik kartına bir faydası olur mu? Veya RAM belleğe bir zararı olur mu? (voltaj değerlerini ellemedim, ondan sordum.)

Olur. Genelde 1.35V kullanılır 3000+MHz'ler için. Zararı olmaz. Frekansı 3000 MHz gecikme değerlerini de yukarıdan aşağıya 20-22-22-52 deneyebilirsin. Büyük ihtimalle çalışır. Testleri sorunsuz geçerse gecikmeleri teker teker düşürmeye başlarsın. 16-20-20-40 ideal oluyor genelde.

Belleğin ömrünü azaltır ama az da olsa FPS artar özellikle APU sistemlerde RAM önemli daha iyi performans almak istersen 3200'lük RAM'lere geçmeye çalış.

Zaten RAM'ler CL15 gecikmeye sahip 2133 MHz, bende 2400'e çektim.

Belleğin ömrünü azaltır ama az da olsa FPS artar özellikle APU sistemlerde RAM önemli daha iyi performans almak istersen 3200'lük RAM'lere geçmeye çalış.

Anakart zaten 2667 MHz destekliyor, acaba bu RAM'leri 2600MHz çıkarsam herhangi bir şey olur mu? A serisi anakart olduğu için sadece RAM'lere hız aşırtma yapabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…