RAM hızı nasıl artırılır?

yashi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,
Sistemi uzun zamandır kullanıyorum geçenlerde internette bir video gördüm XMP. İle ilgili Technopat YouTube'a girdim bunun ile ilgili bir video gördüm ve yapmaya karar verdim fakat kullandığım RAM 3000MHz DDR4 CL 15 olmasına rağmen Görev Yöneticisi'nden baktığımda 2667 MHz gibi bir değer de olduğunu görüyorum yardımcı olur musunuz?

kulllandığım sistem:
İşlemci:
Intel Core i5 11400F 2.6 GHz 4.4 GHz 12MB LGA1200p.
Anakart:
BIOSTAR H510MH/E 2.0 DDR4 3200 s+v+GL LGA1200.
Ekran kartı:
Palit RTX3060 stormx 12 GB 192bit GDDR6(LHR)
Bellek:
Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL 15.
M.2 SSD:
Netac NV2000 512 GB 2500/1950 MB/s NVMe M.2
Kasa/Güç kaynağı:
GameGaraj aquarius-mesh 650W 80+ bronz RGB mid. Tower kasa.

BIOS'a girip yapılıyor voltage diye bir şey var onu artırıyorsun benimki en fazla 1.140 galiba hatırlamıyorum salladım en fazla ne alıyorsa onu verdim CL düşürdüm hangisinde sıkıntı olmuyorsa deneye deneye BIOS pili çıkara çıkara başardım.
Hiçbir şey hissetmedim ama anlamadım bu işi.

BIOS'a girip yapılıyor voltage diye bir şey var onu artırıyorsun benimki en fazla 1.140 galiba hatırlamıyorum salladım en fazla ne alıyorsa onu verdim CL düşürdüm hangisinde sıkıntı olmuyorsa deneye deneye BIOS pili çıkara çıkara başardım.
Hiçbir şey hissetmedim ama anlamadım bu işi.
Valla ben anlamadım bu işi söylediğin çoğu şeyi denedim ama bir faydası yok bu sistemi hazır aldım herkes hazır sistem almak mantıklı felan diyordu tecrübe edince anladım ki sadece fiyat olarak söylenen bir cümle imiş oyunlar da hiç rtx 3060 kartım varmış gibi verim alamıyorum zaten sanırım bu sistemden yakın zamanda kurtulmam gerekecek.

Valla ben anlamadım bu işi söylediğin çoğu şeyi denedim ama bir faydası yok bu sistemi hazır aldım herkes hazır sistem almak mantıklı felan diyordu tecrübe edince anladım ki sadece fiyat olarak söylenen bir cümle imiş oyunlar da hiç rtx 3060 kartım varmış gibi verim alamıyorum zaten sanırım bu sistemden yakın zamanda kurtulmam gerekecek.
Sende ne oluyor mesela ayarı yaptıktan sonra ?

Sende ne oluyor mesela ayarı yaptıktan sonra ?
ayar değiştirdikten sonra 4-5 defa kasa fanları ve ışıkları anlık çalışıp kapanıyor ve en son bilgisayar açılıyor sonra görev yöneticisinden baktığımda ayar değişmemiş oluyor ama bıos dan çıkarken kaydetip çıkıyorum.

ayar değiştirdikten sonra 4-5 defa kasa fanları ve ışıkları anlık çalışıp kapanıyor ve en son bilgisayar açılıyor sonra görev yöneticisinden baktığımda ayar değişmemiş oluyor ama bıos dan çıkarken kaydetip çıkıyorum.
Benim bildiğim anakart ne kadar desteklerse o kadar Mhz alınabildiği.
Benim anakartım 3.200 Mhz destekliyor en fazla ben o kadar çıkartabildim.
Sizin anakartınız kaç destekliyorsa o kadar alabilirsiniz.
Belkide ayarlarınız anakartınızla uyumlu değildir ve sistem güvenlik için ayarları yükseltmiyordur.

Benim bildiğim anakart ne kadar desteklerse o kadar MHz alınabildiği.
Benim anakartım 3.200 MHz destekliyor en fazla ben o kadar çıkartabildim.
Sizin anakartınız kaç destekliyorsa o kadar alabilirsiniz.
Belkide ayarlarınız anakartınızla uyumlu değildir ve sistem güvenlik için ayarları yükseltmiyordur.

Bunu biliyorum zaten o yüzden arttırma yapmak istiyorum aslında 3200'e kadar çalıştıran bir anakarta sahibim ama desteklediği 2666 MHz Technopat videosunda da öyle söylüyorlar ama XMP profili değişikliği yapmam gerektiğini söylüyorlar ama yaptığımda yine aynı değerleri alıyorum duvarı aşamıyorum anlayacağın.

Bunu biliyorum zaten o yüzden arttırma yapmak istiyorum aslında 3200'e kadar çalıştıran bir anakarta sahibim ama desteklediği 2666 MHz Technopat videosunda da öyle söylüyorlar ama XMP profili değişikliği yapmam gerektiğini söylüyorlar ama yaptığımda yine aynı değerleri alıyorum duvarı aşamıyorum anlayacağın.
kendisi site kurdu şimdi ve sadece o yönetici yani onu etiketlediğin anda bahsettiği video için sana yardım etme ihtimali bu sitede bulunurkenki şeklinden fazla bunun dışında yabancı kaynaklara bakmayı dene genelde yabancılar daha çok uğraşıyor böyle şeylerle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı