RAM hızı nasıl bir fark yaratır?

pullmeunder

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, 2133 MHz bellek kullanmaktayım 16 GB yaklaşık 5 senedir? Son zamanlarda sağ olsun buradaki arkadaşlardan aldığım tavsiye ile Ryzen 5 3600X işlemcisine geçmiş bulunmaktayım. Sorum ise RAM hızını arttırmak ne gibi bir etki yaratır? FPS hissetirecek bir artış yaratır mı veya bilgisayar diyeyim direk? Kendimi Cyberpunk'a hazırlamaya çalışıyorum ve amacım sadece 60-70 civarı bir FPS alabilmek o oyundan. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
3000 MHz belleklere geçiş yaparsan %5-10 arası fps artışı olabilir. Daha önemli nokta ise eğer 1 tane 16 GB RAM kullanıyorsan, bunu 2x8 şekline çevirmen ve hazır değişiklik yapacakken 3000 MHz RAM'lere geçiş yapman faydalı olabilir. Hali hazırda 2x8 kullanıyorsan, çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.

3000 MHz belleklere geçiş yaparsan %5-10 arası fps artışı olabilir. Daha önemli nokta ise eğer 1 tane 16 GB RAM kullanıyorsan, bunu 2x8 şekline çevirmen ve hazır değişiklik yapacakken 3000 MHz RAM'lere geçiş yapman faydalı olabilir. Hali hazırda 2x8 kullanıyorsan, gerekli olduğunu çok düşünmüyorum.
2 tane kullanıyorum, belirtmeyi unutmuşum. Ancak bu kadar fark olabilme olasılığı şaşırttı beni.

Ryzen işlemcilerde çok fark ediyor bir 3200 mhz ile 2133 mhz farkı. Almanız oldukça yardımcı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
yaklaşık 20 25 fps farkı videoda görebilirsiniz.

Ryzen işlemcilerde çok fark ediyor bir 3200 mhz ile 2133 mhz farkı. Almanız oldukça yardımcı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
yaklaşık 20 25 fps farkı videoda görebilirsiniz.

Bu farklar anksiyete yarattı. Gitti 900 tl daha...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı