RAM ile ne kadar performans artar ?

mete_technopat

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim 750 MB ekran kartım var ve 2 GB çok kötü bir laptopum var. Ben 8 GB RAM alırsam ne olur ?

Bir de 750 MB ekran kartı var ben 1.5 GB'lik oyun oynayınca 750 MB ekran kartı RAM'inden alıyorsa geri kalan 750 MB RAM'ı sistemden mi alıyor?
8 GB RAM alırsam LoL gibi bi oyunda 70 FPS alırken kaç FPS olur ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramlerin amacı daha fazla programı aynı anda açabilmektir yani sen Ramlerinin GB değerini artırırsan sadece aynı anda daha fazla programı kasmadan açabileceksin. Bana kalırsa işlemci ve ekran kartını upgrade et.

Bence bunlar ile hiç uğraşma bütçen el veriyorsa sat yeni bir tane al. Daha mutlu olursun. Yükseltmek de bir yere kadar. Bazen yenisini almak gerekir. Bence yeni al.
Bence sadece LOL gibi bir oyun için yeni bir sistem almasına gerek yok, ki belli ki bu konuyu o başlık altında açmadığı için ihtiyacı da yok. Arkadaş biraz daha iyi bir FPS almak için upgrade etmeye çalışıyor yanlış anlamadıysan.

RAM ekran kartının bit,çekirdek hızı,bellek hızı değerlerine dikkat edilmek koşulu ile önemli bir birimdir.Eğer ekran kartının sadece RAM i yüksekse bir işe yaramaz.

Zaten piyasada 200 tl yede 4 GB ekran kartı var 500 tl yede 4 GB ekran kartı var.Aradaki fiyat farkı diğer özelliklerden kaynaklanıyor.

Ekran kartı alacaksan ben tüm özelliklerinin dengeli olduğu bir ekran kartı almanı tavsiye ederim.

Çünkü diğer özellikleri müthiş rami düşük ekran kartlarıda çöp [emoji1303]

Sent from my iPad using Technopat Sosyal mobile app

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı