RAM kaynaklı mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Analyzer

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
XPG 8GBx2 3000MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
500GB
Ekran kartı
Asus strix rx590 8gb
Anakart
Gigabyte Aorus Elite B450
İşlemci
AMD Ryzen5 3600x
Bilgisayar ilk defa oyundayken donmalar yaşattı ve AMD programı hata raporu gönder çıktı. Bilgisayara format attık driverları yükledik BIOS güncelledik fakat sorun devam etti, oyun birden donuyor, fareyi oynatamıyorsun sonra AMD hata raporu ve GPU error çıkıyor. Oyuna girmezsende belli süre sonra mavi ekran veriyor. Tamirciye götürdüğümde RAM'lerin biri veya ikisi (8gbx2 XPG 3000MHz DDR4) hatalı dedi. Tek tek çalıştırdık hiçbir şey olmuyor ikili çalıştırınca hata veriyor dedi. Şu an bilgisayardayım iki RAM'de takılı fakat mavi ekran almadım. Tek tek denedim aynı şekilde hata almadım enteresan bir şekilde. Var mı fikri olan?

DMP: dmp.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımı temizlemiştim, ramların bağlantı kısmını silgi ile sildim. Anakartın ram yuvasınıda fırça ile temizledim. Valoranta girdim bir anda mavi ekran felan yedim 2 kere. Bilgisayarı yeniden başlattım dit dit diye ses geliyor bilgisayardan. Çok kormuştum, ramı tam oturtamamışım. Tam oturttum ramı şuan sıkıntısız çalışıyor. Ramın oturdugundan emin misiniz?

RAM testi yapar mısınız?

Bellek tanılama yaptım sorun gözükmedi. Acaba anakartın bir slotu mu arızalandı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…