RAM kendi hızında çalışmıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba yeni RAM'ler aldım Samsung b die çipli.

F4-4000C19D-32gtzr kodlu.

Fakat RAM'leri takınca XMP aktif edip çalıştıramadım önceki RAM'leri söktüm sadece G.Skill olanlar var 1.45v 3000 MHz bile zor açılıyor sistem önceden.
2x8 XPG D30 RAM'ler vardı 3533 MHz kullanıyordum.

Anakart B550 Gaming Plus.
Ryzen 5600.

Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Twtrl 9 ile aynı ayarları dene. Olmazsa twtrl 6 trfc 360.

Şu şekilde açıldı test ediyorum.

Şu şekilde açıldı test ediyorum.

Bellekleri 2-4 slotlarında zaten. Sağdan saydığı için 1-3 demiş muhtemelen.

Güvenli moda geçmeyi unutmuşum tekrar test yapıyorum.

Bellekleri 2-4 slotlarında zaten. Sağdan saydığı için 1-3 demiş muhtemelen.

Şu an böyle hocam.

Son düzenleme:
Şu şekilde oldu hocam

Eki Görüntüle 2466150
Eki Görüntüle 2466151

MHz yükseltemez miyiz daha fazla bu timingleri koruyup veya 1T moduna falan geçebilir miyiz?

Timingleri koruyup frekans yükseltmezsin, ayrıyeten daha fazla voltaj da vermen gerekir. Yükseltsen de en fazla 3800 MHz falan görürsün 5600 ile. Şu an değerlerin gayet iyi. GDM kapatıp test edebilirsin, gecikmeyi ufak bir miktar düşürebilir. Stabil değilse de açık kalsın. GDM'i test ettikten sonra Prime95 indir, Large FFTs testini aç. HWinfo'yu çalıştırıp "sadece sensörler" seçerek kur, en alttaki WHEA sekmesini bul. Yarım saat boyunca Prime95 açık kalsın; Prime95'deki Worker, HWinfo'daki WHEA ve bellek sıcaklık kısımlarını takip et. Bu bellek kontrolcüsünü, anakart veri yollarını ve tRFC'yi test etmek için iyi bir yöntem.

Ardından stabiliteden emin olmak için geceden stres testine bırakman iyi olur. Yatmadan önce TM5'e Absolutnew configini indirip ekle, dosyayı açıp "cycles=" parametresini 20 yap arkada da HWinfo açık dursun. Bunun haricinde herhangi bir program açık olmasın. Nasıl yapacağın attığım linkte mevcut.

Memtest86 daha sağlıklı mı olur yoksa TM5 yeterli mi?

Memtest86 daha sağlıklı mı olur yoksa TM5 yeterli mi?

Memtest86 kesinlikle yetersiz. En iyi seçenek TM5 ve Karhu overclock testi için ama Karhu paralı ve Paypal ile alınabildiğinden Türkiye'de kullanma şansın yok. Ondan önce şu programın Windows versiyonunu indirip çalıştır, bakalım nasıl skor alacaksın.

Deniyiceğim şimdi.

Test sonucu böyle iyi mi

Sabaha kadar Prime95 testi yaptım yaklaşık 12 saat whea error yok maksimum sıcaklık 40.5 derece MT5 testi devam ediyor.

Güncel değerler böyle trfc değeri 235'e kadar düşürebildim daha da düşebilirim gibi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…