RAM kullanımı yüksek olması problem olur mu?

querencia1

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop Model: HP Victus 16-d1015nt (6G0E3EA)
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3050Ti
İşlemci: Intel Core i5-12500H
RAM: 16GB DDR5
SSD: 512GB (Samsung)
Klavye: Logitech G213 Prodigy
Mouse: Logitech G203 Lightsync
Kulaklık: Rampage RM-K6 Stark
BT Kulaklık: JBL Tune 720BT
Gamepad: Logitech F310
Başka bir konuda laptopun boştayken 45-50% RAM yediğini söylemiştim. Yani 7-8 GB tekabül ediyor. Bugün Sons of The Forest aldım ve o da 7GB RAM yiyor ortalama. Yani oyuna girince RAM kullanımı bi' anda 95% civarlarına çıkıyor başka bir şey açık değilken. Sorun ettiğim çok yemesi değil, fazla değerlerde kullanınca bir sorun çıkar mı uzun-kısa vadede?

Boşta o kadar kullanım normal değil.
RAM komple dolarsa, sanal bellekten de faydalanacağı için genelde sorun olmuyor ama, hem RAM'lerini çabuk yıpratırsın, hem de oyunlarda veya Windows'ta çökme yaşama ihtimalin var.

Görev yöneticisinde boştayken hangi uygulamanın RAM kullandığını kontrol ettiniz mi?

Laptop boştayken %45-50 RAM kullanıyor Hocam burada çoğu şeyi konuşmuştum ne açık ne değil diye arkaplanda bakıp oraya yazarsanız daha iyi olur. Hem nedenini belki anlarsınız ben anlayamadım.

Görev yöneticisinde boştayken hangi uygulamanın RAM kullandığını kontrol ettiniz mi?
Hocam büyük işlemler yok ama küçük çok fazla işlem var, anlayamadım bir türlü bende. Bir dünya hizmet ana bilgisayarı isimli işlem var baya fazlalar. Aralarda da Windows, Microsoft, Intel bişiler işleniyorda valla anlamıyorum hiç bir şey.

Görev Yöneticisi'nin kullanımını görüntü atabilir misiniz?

Okudum ama buraya yazacağım.
Windows kullanıyoruz, Android değil yani boşta total RAM'in yarısını kullanmak gibi bir şey Windows için söz konusu değil.
Antivirüs programlarına zerre güvenmiyorum, bunu her söylediğimde ceza yedim, linçlendim vs. ama acı gerçek şu ki -her zaman her yerde söylemeye devam edeceğim, bu konuda cezai yaptırımlar zerre umrumda değil- antivirüs programları Windows'u gerçekten yıpratıyor, gerek RAM gerek işlemci olsun yük binidiriyor. Zaten bir işe yaradıkları da yok. Buna Kaspersky dahil.
Virüs olsa bile antivirüsler bunu temizlemiş gibi gösteriyor ama aslında hiç de bir "naneye" yaramıyor. (Denendi.)

Yakın zamanda 2. bilgisayarıma bir CD taktım ve CD'deki .exe virüsü bilgisayara bir anda bulaştı. Kaspersky yükledim tam tarama yaptım ve virüsü buldum temizledim ama sistemin çalışmasında, işleyişinde hiçbir şey yolunda gitmez oldu. Sürekli masaüstü çökmeleri, yanıt vermiyor uyarıları...

Sen en iyisi sıfırdan temiz bir kurulum yap. Debloat işlemi de yapabilirsin zira sana söylenmiş bu.
Standart Windows 10 veya 11 fark etmeksizin boşta ortalama 3-4 GB RAM kullanıyor.
Şahsen modlu Windows 10 kullanıyorum, 700 MB görmüşlüğüm var.

Dosya Ekleri

• 1743896898519.png
    68,4 KB · Görüntüleme: 34
Görev Yöneticisi'nin kullanımını görüntü atabilir misiniz?
Hocam bir fotoda Chrome, WP, Epic falan var onlar şuan açık diye duruyor ama başka hiçbir uygulama açık değil.
Bu arada bu kadar değil, daha gidiyor ama örnek işlmeler hep böyle.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-06 024353.png
    92,1 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran görüntüsü 2025-04-06 024403.png
    85,4 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran görüntüsü 2025-04-06 024409.png
    82,5 KB · Görüntüleme: 30
Bu problemi genelde HP Victus modeli kullananlar yaşıyor nedense.

Hocam bir fotoda Chrome, WP, Epic falan var onlar şuan açık diye duruyor ama başka hiçbir uygulama açık değil.
16GB mi RAM?

Bu problemi genelde HP Victus modeli kullananlar yaşıyor nedense.

16GB mi RAM?
Evet şuan öyle, yaz ayına falan belki de sonuna doğru, duruma bağlı 16+16ya upgrade etmek, değiştirmek istiyorum zaten de o zamana kadar işte.

Evet şuan öyle, yaz ayına falan belki de sonuna doğru, duruma bağlı 16+16ya upgrade etmek, değiştirmek istiyorum zaten de o zamana kadar işte.
Bu yolları denediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…