RAM kullanımı yüzde 70 olması normal mi?

MahanN

Hectopat
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 5600X
RAM kullanımım yüzde 70 normal mi? Çok fazla drop yiyorum oyunlarda ama Micro sttuter gibi çok milimlik bir şey ve rahatsız ediyor.

1772206894344.png

Son düzenleyen: Moderatör:
@MahanN oyundayken Discord yerine TeamSpeak kullanılabilir, Google yerine Opera olur bende 750 MB kullanıyor mesela şu an. Çoklu sekme açmak da etki eder. RAM kapasitesini arttırmak dışında bunlar işe yarayabilir ayrıca oyun içerisindeyken bunlar kapalı olsun.

Bilgisayar çok değişik geliyor bana artık kestiremiyorum. Optimize değil sanki hani gerçekten çok değişik. Windows 10 kullanıyorum birkaç kere 11'e geçmeye çalıştım geçtiğimde hep böyle sanki bir tık kasıyormuş, akıcı değilmiş gibi hissetim o 11 Pro'yu bilemiyorum ya. Sence ne yapmalıyım? PC optimize değil, oysaki daha yeni formatladım sinirlendiğimden bu haline.

Windows sıkıntılı bir işletim sistemi, LTSC sürüm kullanılabilir hafifletilmiş diyoruz. RAM'iniz çift kanal yapılabilir muhtemelen DDR4 kullanıyorsunuz. Onun dışında programları dediğim gibi alternatif düşük RAM tüketenleri kullanmanız gerek özellikle işlemciniz çok yüksek değilse.

Windows sıkıntılı bir işletim sistemi, LTSC sürüm kullanılabilir hafifletilmiş diyoruz. RAM'iniz çift kanal yapılabilir muhtemelen DDR4 kullanıyorsunuz. Onun dışında programları dediğim gibi alternatif düşük RAM tüketenleri kullanmanız gerek özellikle işlemciniz çok yüksek değilse.
2X8 16 GB HYPERX 3200 MHZ kullanmaktayım

Sistemim RYZEN 5 5600X 2X8 16 GB HYPERX 3200 MHZ VENTUX XS OC 1660 SUPER 1 TB 990 PRO M.2 SSD B450M S2H

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı