RAM MHz değerini 3200 yapamama

anonymokey

Hectopat
Anakart: Gigabyte H610M S2H DDR4 3200MHz.

RAM: Goodram ırdm Pro 16 GB(2x8) Deep Black 3600MHz CL18 DDR4.

BIOS'a girip XMP profil 1 yapmama rağmen görselde gözüken hatayı alıyorum.

Varsayılanları yükle dediğimde bile RAM'ler 2133 MHz hızında çalışmakta.

3200 MHz nasıl yaparım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-02-01 saat 18.06.31.jpg
    136,4 KB · Görüntüleme: 51
Aynı sorunu ben de yaşadım. Yapabildiğim en yüksek hıza getirdim. Anakartın sitesinden desteklediği RAM'leri incelediniz mi? Genelde o listede olanlarda sıkıntı yaşanmıyor.

Aynı sorunu ben de yaşadım. Yapabildiğim en yüksek hıza getirdim. Anakartın sitesinden desteklediği RAM'leri incelediniz mi? Genelde o listede olanlarda sıkıntı yaşanmıyor.

Sitesinde Goodram RAM'lerini göstermiyor.

Sitesinde Goodram RAM'lerini göstermiyor.

Listedeki RAM'ler dışındakilere garanti vermiyorlar. Dediğim gibi hata vermeyen en yüksek hızı deneyebilirsiniz. Ya da manuel olarak voltaj değerleriyle oynayıp denemeniz gerekiyor. O noktada fazla bilgiye sahip değilim.

Listedeki RAM'ler dışındakilere garanti vermiyorlar. Dediğim gibi hata vermeyen en yüksek hızı deneyebilirsiniz. Ya da manuel olarak voltaj değerleriyle oynayıp denemeniz gerekiyor. O noktada fazla bilgiye sahip değilim.

Sistemi hazır aldığımda bana 3600 MHz hızında gelmişti.

Yazılım sorunundan dolayı format attığımda 2133 MHz değerine düştü.

3200 gözüküyor.

Satın aldığınız yerden yardım alarak 3600 MHz elle çekebilirsiniz. Ya da başka bir konu açıp voltaj değerlerini daha bilgili insanlara sorabilirsiniz. Voltaj konusunda bilgim zayıf olduğu için yanlış bilgilendirmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…