RAM MHz nereden yükseltilir?

@Quarit Yanlış bir şey mi yaptım? Ayrıca sistem açıldı. Tekrar eski ayarlara almalı mıyım yine de?
BIOS üzerinden RAM için hangi Mhz seçtin ? Sanıyorum ki 800 olsa gerek ?
Hayırlı olsun RAM lerinin hızı şu an aşırı düşük... ve eski ayarlarına çevir.

Pardon nasıl düşük olduğunu anladın ? Şu an görsel de ki duruma göre 1600Mhz olarak çalışmakta Ramler belki default olarak 1600Mhz'dir. Sen nereden anladın düşük olduğunu?

Arkadaş, işlemci veya GPU bölümünde değil aşağıda bulunan "Memory" bölümünde.

Arkadaşlar polemiği bir kenara bırakalım lütfen Şimdi ben Mhz değerini yükseltmem sıkıntı mı çıkaracak auto mu kalsın? Yoksa Mhz yükseltmem iyi mi olacak yardımcı olur musunuz?

@Quarit 933 yapmıştım. 800 mü yapayım?

Yani
Arkadaşlar polemiği bir kenara bırakalım lütfen Şimdi ben Mhz değerini yükseltmem sıkıntı mı çıkaracak auto mu kalsın? Yoksa yapmam gereken bir ayar var mı yardımcı olur musunuz?

Dostum en iyisi bu yaptığın değişikliği geri alman, daha sonra CPU-Z programı ile bak bakalım değerler aynı mı ? Eğer aynı ise BIOS üzerinden bu değişikliği yapmana gerek yok. Üstelik 933 Mhz yaptığını söylüyorsun ama şu an ramlerin 1600Mhz de çalışıyor. 800 Mhz olarak görünüyor CPU-Z programında. 800x2=1600Mhz

@Quarit Aydılattığın için teşekkürler. Otomatiğe alınca 1600 Mhz. Biostan 933 yapınca 1866 gözüküyor. Sence kalmasın mı böyle

Dosya Ekleri

• 4BA00391-DA9D-4D4C-8760-9F4A1CF9183E.jpeg
    86,5 KB · Görüntüleme: 39
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…