RAM MHz neye göre seçilir?

Şahin Yayo

Centipat
Daha fazla  
Alacağım anakart ASRock X870 Pro ve 8000MHz destekliyor ancak şöyle bir sorun var ki alacağım işlemci ise 5600MHz destekleyen Ryzen 9 9950X. Ben şimdi 5600MHz RAM mi almam lazım yoksa 8000MHz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağım anakart ASRock X870 Pro ve 8000MHz destekliyor ancak şöyle bir sorun var ki alacağım işlemci ise 5600MHz destekleyen Ryzen 9 9950X. Ben şimdi 5600MHz RAM mi almam lazım yoksa 8000MHz mi?

Bu sizin anakart ve işlemcinizin desteklediği en yükse MHz değeri. O değere kadar olan herhangi bir RAM alabilirsiniz.

İşlemcinin sınırına göre almak en iyisi olabilir ama 8000'e kadar yolu var problem olmaz.

Bu sizin anakart ve işlemcinizin desteklediği en yükse MHz değeri. O değere kadar olan herhangi bir RAM alabilirsiniz.

8000MHz RAM'lerden almamda bir sakınca yok öyleyse değil mi?

İşlemcinin sınırına göre almak en iyisi olabilir ama 8000'e kadar yolu var problem olmaz.

Ben de öyle düşündüm ancak şöyle bir şey de var hani aldığım işlemci de öyle eski bir işlemci değil, daha yeni çıkmış bir işlemci bile 8000MHz RAM'leri desteklemeyecekse hangi işlemci destekleyecek öyle değil mi?

Son çıkan AMD işlemciler bile 5200 veya 5600leri desteklediği yazıyor o taraflara pek çıkmıyorlar galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…