RAM MHz ve CL Farkı Nedir?

Percival

Kilopat
Makaleler
3
RAM alacağım, arada tekliyor çok sekme açınca Windows 10 için 4 GB yetersiz kalıyor gibi, neyse konuya geleyim 2400 Mhz olanlar daha ucuz ama benim sistem 2133 Mhz ama 2400 olan RAM'ler daha ucuz şimdi alıp takarsam büyük fark olur mu? Ve diğer sorum Crucial marka RAM CL17, Afox marka olan CL15 bu konuda da çok fark olur mu? Piyasada olan normal fiyatlı 3 RAM bu hangisini almalıyım. 2400 MHz çok fark etmezse onu alacağım 150 TL gibi fiyata satılıyor. Apex legends indiriyorum birazda almamın etkisi o.

Crucıal 4gb 2133mhz Ddr4 Cl17 Notebook Ram Ct4g4fs8213 Laptop Ram - n11.com
AFOX Notebook Ram 4GB DDR4 2133MHz CL15 17000 SODIMM AFSD44VK2P HP | Trendyol
Longline 4gb Ddr4 2133mhz Notebook Ram Lngsoddr421334gb - n11.com

Son düzenleyen: Moderatör:
MHz farkı olursa daha düşük olana göre çalışıyor ramler. O konuda sıkıntı olmaz farklı mhz. Aynı MHzye sahip ramleri kıyaslarken CL değerlerini göz önünde bulundurman gerekiyor.

Hesaplama şu şekilde;
CL/Mhz => 16 / 3000 -> düşük olan daha iyidir.

MHz farkı olursa daha düşük olana göre çalışıyor ramler. O konuda sıkıntı olmaz farklı mhz. Aynı MHzye sahip ramleri kıyaslarken CL değerlerini göz önünde bulundurman gerekiyor.

Hesaplama şu şekilde;
CL/Mhz => 16 / 3000 -> düşük olan daha iyidir.
Bilgisayarın üstünde gelen Ram gömülü ve hiçbir programla bilgilerine erişemiyorum, 2133 Mhz olduğunu biliyorum sadece o zaman şimdi ben 2400 Mhz alsam 2133 gibi çalışacak ve sorun olmayacak değil mi? Mhz'nin yüksek olması sorun değil, düşük olması sorun diyorsunuz doğru mu anladım?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı