RAM alacağım, arada tekliyor çok sekme açınca Windows 10 için 4 GB yetersiz kalıyor gibi, neyse konuya geleyim 2400 Mhz olanlar daha ucuz ama benim sistem 2133 Mhz ama 2400 olan RAM'ler daha ucuz şimdi alıp takarsam büyük fark olur mu? Ve diğer sorum Crucial marka RAM CL17, Afox marka olan CL15 bu konuda da çok fark olur mu? Piyasada olan normal fiyatlı 3 RAM bu hangisini almalıyım. 2400 MHz çok fark etmezse onu alacağım 150 TL gibi fiyata satılıyor. Apex legends indiriyorum birazda almamın etkisi o.
MHz farkı olursa daha düşük olana göre çalışıyor ramler. O konuda sıkıntı olmaz farklı mhz. Aynı MHzye sahip ramleri kıyaslarken CL değerlerini göz önünde bulundurman gerekiyor.
Hesaplama şu şekilde;
CL/Mhz => 16 / 3000 -> düşük olan daha iyidir.
MHz farkı olursa daha düşük olana göre çalışıyor ramler. O konuda sıkıntı olmaz farklı mhz. Aynı MHzye sahip ramleri kıyaslarken CL değerlerini göz önünde bulundurman gerekiyor.
Hesaplama şu şekilde;
CL/Mhz => 16 / 3000 -> düşük olan daha iyidir.
Bilgisayarın üstünde gelen Ram gömülü ve hiçbir programla bilgilerine erişemiyorum, 2133 Mhz olduğunu biliyorum sadece o zaman şimdi ben 2400 Mhz alsam 2133 gibi çalışacak ve sorun olmayacak değil mi? Mhz'nin yüksek olması sorun değil, düşük olması sorun diyorsunuz doğru mu anladım?