RAM MHz yükseltememe ve RAM kullanılabilir alanı sorunu

Kerim29

Decapat
Herkese merhaba, RAM MHz'lerimi yükseltemiyorum, yükseltsem de olmuyor. Bununla ilgili yardımcı olacak arkadaşlar var mıdır? Başım büyük belada RAM’lerim ile. Bir ayar vardır elbet fakat o ayarın nasıl yapıldığını bilmiyorum. Parası ne ise gönderirim, beni bu dertten kurtarın. Teşekkürler.

image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Öncelikle şu bilgiyi vermek lazım. Anakartın desteklemediği MHz hızına yükseltince mavi ekran hatası alma ihtimalin çok yüksek. Yukarıda bulunan profile 2 seçeneği seçip yapılan işlemleri de kaydet demen gerekiyor. MSI X470 anakartım var ve 3444 MHz RAM frekansını destekliyor. RAM'ler ise 3600 MHz hızında ben bu ayarı 3600 MHz getirirsem anakart frekansı yetersiz kalacağından oyunlarda otomatik kapanma veya oturum açarken mavi ekran hatası alma ihtimali çok yüksek olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Öncelikle şu bilgiyi vermek lazım
Anakartın desteklemediği mhz hızına yükseltince mavi ekran hatası alma ihtimalin çok yüksek
Yukarda bulunan profile 2 seceneği seçip yapılan işlemleride kaydet demen gerekiyor
Msi x470 anakartım var ve 3444 mhz ram frekansını destekliyor.
ramler ise 3600 mhz hızında ben bu ayarı 3600 mhz getirirsem anakart frekansı yetersiz kalcagından oyunlarda otomatik kapanma veya oturum açarken mavi ekran hatası alma ihtimali çok yüksek olur.
Tesekkürler sizede merhaba, anakartım b450 msı destekliyor yani, orada bir sorun yok aynı şekilde ramlerimde önceden çıkıyordu 3000mhzlere fakat şuanda ne yaptıysam çıkmıyor. Acaba bir ayarı mı bozuldu diye şüphedeyim şahsen. Bakmam kontrol etmem gereken ayarları var mıdır ?

@Kerim29 BIOS sürümün güncel mi? Güncel değilse aşağıdaki bağlantıdan indirip güncelle.
BIOS güncelleme rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

XMP açma rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı