Çözüldü RAM MHz'leri farklı görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

halil SALCAN

Megapat
Daha fazla  
2x8 RAM kullanıyorum. Markaları aynı seri numaraları da internetten sipariş verdiğimde aynıydı. Kutularına kadar aynı ancak kullanılan işlemcileri ve MHz farklılığı var anlamadım. BIOS'tan 3200 MHz'ye çektim normalde destekliyor ancak CPU Z'de böyle gözüküyor. Sizce sorun neden kaynaklı?

Dosya Ekleri

• SLT1.png
    SLT1.png
    15,1 KB · Görüntüleme: 60
  • SLT2.png
    SLT2.png
    15,3 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Seri numaraları aynı olamaz. Model isimleri aynı olur. CPU-Z'te de görüldüğü üzere belleklerden biri Nanya diğeri ise SK Hynix çipli. Bu belleklerin uyumlu çalışması mümkün değil.

Bir kez daha gördük ki MHz ve CL değeri aynı olunca -ki sizde gecikme bile farklı- bellekler uyumlu olmuyormuş. Farklı bellekleri aynı anakarta takıp "bakın çalışıyor" diye insanlara yanlış bilgi veren bakkalları da görmüştü bu gözler.

Kit bellek alacaksınız. Nokta!
Seri numaraları aynı olamaz. Model isimleri aynı olur. CPU-Z'te de görüldüğü üzere belleklerden biri Nanya diğeri ise SK Hynix çipli. Bu belleklerin uyumlu çalışması mümkün değil.

Bir kez daha gördük ki MHz ve CL değeri aynı olunca -ki sizde gecikme bile farklı- bellekler uyumlu olmuyormuş. Farklı bellekleri aynı anakarta takıp "bakın çalışıyor" diye insanlara yanlış bilgi veren bakkalları da görmüştü bu gözler.

Çözüm
Seri numaraları aynı olamaz. Model isimleri aynı olur. CPU-Z'te de görüldüğü üzere belleklerden biri nanya diğeri ise SK Hynix çipli. Bu belleklerin uyumlu çalışması mümkün değil.

Haklısınız model numarası yazacaktım ona bakarak aldım ancak bu nasıl olabilir? RAM n11.com e ticaret sitesinden almıştım. Model numarasıda bu yazıyordu işlemcileri model aynı olup değişebiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Model numarasıda bu yazıyordu işlemcileri model aynı olup değişebiliyor mu?
Tabii ki. Bu daha önce bizim de başka bir okurun da başına geldi. İşte bu yüzden farklı RAM'leri aynı sisteme takıp "bakın çalışıyor" diye video çeken bakkallara itibar etmeyiniz.

Tabii ki. Bu daha önce bizim de başka bir okurun da başına geldi. İşte bu yüzden farklı RAM'leri aynı sisteme takıp "bakın çalışıyor" diye video çeken bakkallara itibar etmeyiniz.

Çok teşekkür ederim. İlgi alakanız için deneyimlemiş oldum. Aldığım RAM'i iade edeceğim. İyi forumlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı