RAM mi SSD mi?

rambomehmet0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bu yaz bilgisayarıma bir Update yapacağım ve bunun için para biriktiriyorum. 8 RAM ve 500 SSD olan bilgisayarıma 16 RAM 1 TB SSD yapmayı düşünüyordum. Fakat son zamanlarda aklıma bir şey geldi. RAM'i 32 GB mı yapsam? 32 RAM ama SSD 500 kalacak, belki sonra ona da bir Update yapılır. Ama bu düşünce cidden aklımı kurcalıyor. Zaten Adobe After Effects kullanıyorum ve 8 RAM ile sınırları zorlamaya çalışıyorum. RAM 32 olursa 20 GB After Effects'e ayırırım hatta render işlemi devam ederken dizi izleyebilirim kasmadan. Sizin önerilerinizi bekliyorum. 32 RAM 500 SSD mi? 16 RAM 1 TB SSD mi?

RAM'e takviye yapmak kolay ama SSD için aynısı geçerli değil. 16 GB RAM şuanlık yeter, 1 TB SSD yap.

SSD yükselt bence, 32 GB RAM yapmak gereksiz olur, 16 GB RAM yeter.

Eğer anakartın 4 slot ise 1 tane 8 GB alırsın ve 1 TB SSD alırsın. Sonradan 2 tane daha 8 GB alır 32 GB olarak kullarsın.
Eğer anakart 2 slot ise 1 adet 16 GB alıp 24 GB olarak kullanırsın, eğer çakışma olmasa, 1 TB SSD alırsın sonra da bir 16 GB daha alırsın elindeki 8'i satarsın.

16 GB için acelen olmasın. İlk olarak SSD işini hallet sonrasında para biriktirdiğinde RAM yükseltirsin.

Şunu da ekleyeyim. 500 GB SSD başımın belası. RDR 2 oynadığım dönem, sadece RDR oynayacak kadar yerim vardı. Bilgisayarımdaki tek oyun o idi bu yüzden SSD de gerçekten bir ihtiyaç.

Zaten 8GB RAM var. Yanına bir 8GB alıp 16GB yapıcak ek olarak 1TB SSD alıcak ondan sonra para biriktirip yine ram alıcak. Ama 32GB RAM alırsa daha az harcamış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…