RAM mi yoksa HDD mi Alınmalı ?

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar monitörü aldıktan sonra yeniden para toplamaya başladım. Şu anki hedefim düşük maliyetli. RAM veya HDD alacağım.

Sistemin RAM ve HDD hariç diğer parçalarını yazmıyorum çünkü aşağıda yazıyor.

Hi-Level 4GB 2X2 1333 Mhz RAM ve Samsung 160 GB modelini bilmediğim bir harddisk var bende. FX serisi işlemci kullanıyorum ve 1866 öneriliyor genelde. Anakartım da 1866 'yı rahatlıkla destekliyor.

Sizce RAM'leri 1866 ve 6 GB mı yapmalıyım ? Yoksa kendine 1 TB Barracuda HDD'mi almalıyım 160 liraya ? Hangisi daha çok performans artışı yaratır ?
Yer sıkıntım olduğu doğru. Ben tüm oyunları bilgisayara yüklemek istiyorum ama yetmiyor 160 GB. Eğer RAM'leri almam daha mantıklı olacaksa belirli oyunları oynarım sorun yok yani

Hoparlör setini ailem alacak Bu işi de hallettikten sonra ekran kartına yöneleceğim

Şu an için SSD düşünülebilir mi ? Gerçi 120 GB yetmez bana 2 tane yeter belki . Neyse düşünmesi bile güzel ama para olmayınca yapacak bir şey de olmuyor ne yazık ki

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben SSD konusuna deyineyim. 120 GB bence yeter. Kendimden örnek vereyim. 120 Gb SSD ve 1 TB harddisk kullanıyorum. SSD'de Win.7 ve Battlefield 3 yüklü. Steam oyunları da harddiskte. Sen de öyle yapabilirsin. Ama oyunların hepsini yükleyeceğim dersen ozaman harddisk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır bence HDD al 160 GB bence çok kötü.

HDD almak performans artışı yaşatmaz, eğer şu an kullandığın HDD 7200 RPM'den az ise performans yaşarsın. Ancak pereformansı bir yana koyalım 160 GB ile nasıl yetiniyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…