RAM nasıl takılır ve takıldıktan sonra ne yapılır?

NeanCartel

Megapat
Katılım
8 Ekim 2015
Mesajlar
203
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, 8 GB RAM'li PC'ye yeni RAM aldım çift slota geçmek için fakat bilmediğim bir şey var: bu RAM'i slota taktıktan sonra başka işlem yapılıyor mu? Yani sadece takıyoruz ve PC'yi mi başlatıyoruz, yoksa BIOS işlemi vesaire var mı? Yeni PC kurmuyorum, sadece ekstra RAM ekliyorum, ona göre. Nette bakındım fakat net bir cevap bulamadım.
 
Anakart üzerindeki tırnakları açıyorsun ve anakart kitapçığında gösterilen yerlere takıyorsun. Başka bir şey yapmana gerek yok. Ek olarak BIOS'dan XMP ayarını açarsan daha yüksek frekansta çalışırlar ama zorunlu değil tabi.
 
Taktıktan sonra BIOS üzerinden XMP'yi açabilirsiniz ki RAM'ler tam frekansta çalışsın. Başka bir şeye gerek yok.

Tüh korktuğum başıma geldi, hiç anlamıyorum BIOS'tan, neyse dediğin şeyi bakayım netten nasıl yapılıyor.

@NeanCartel ek olarak anakartında 4 adet RAM yuvası varsa birer boşluk bırakarak takmalısın çift kanal olması için. 1, 2, 3, 4 diye numaralandırırsak 1-3 veya 2-4 şeklinde. Eğer 2 slot varsa normal yan yana takman yeterli.

Yok dostum çift slot. Gigabyte B450M anakartını kullanıyorum.

Anakart üzerindeki tırnakları açıyorsun ve anakart kitapçığında gösterilen yerlere takıyorsun. Başka bir şey yapmana gerek yok. Ek olarak BIOS'dan XMP ayarını açarsan daha yüksek frekansta çalışırlar ama zorunlu değil tabii.

Tamam, dostum sağ ol. Allah'tan zorunlu değilmiş, yapamassam düz kullanırım. Bu arada RAM 3000MHz, nette bakındım en yüksek ayarda olduğu, kendinden XMP olduğu diyor. Yine de yapmalı mıyım?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı