Arkadaşlar, 8 GB RAM'li PC'ye yeni RAM aldım çift slota geçmek için fakat bilmediğim bir şey var: bu RAM'i slota taktıktan sonra başka işlem yapılıyor mu? Yani sadece takıyoruz ve PC'yi mi başlatıyoruz, yoksa BIOS işlemi vesaire var mı? Yeni PC kurmuyorum, sadece ekstra RAM ekliyorum, ona göre. Nette bakındım fakat net bir cevap bulamadım.
@NeanCartel ek olarak anakartında 4 adet RAM yuvası varsa birer boşluk bırakarak takmalısın çift kanal olması için. 1, 2, 3, 4 diye numaralandırırsak 1-3 veya 2-4 şeklinde. Eğer 2 slot varsa normal yan yana takman yeterli.
Anakart üzerindeki tırnakları açıyorsun ve anakart kitapçığında gösterilen yerlere takıyorsun. Başka bir şey yapmana gerek yok. Ek olarak BIOS'dan XMP ayarını açarsan daha yüksek frekansta çalışırlar ama zorunlu değil tabi.
@NeanCartel ek olarak anakartında 4 adet RAM yuvası varsa birer boşluk bırakarak takmalısın çift kanal olması için. 1, 2, 3, 4 diye numaralandırırsak 1-3 veya 2-4 şeklinde. Eğer 2 slot varsa normal yan yana takman yeterli.
Anakart üzerindeki tırnakları açıyorsun ve anakart kitapçığında gösterilen yerlere takıyorsun. Başka bir şey yapmana gerek yok. Ek olarak BIOS'dan XMP ayarını açarsan daha yüksek frekansta çalışırlar ama zorunlu değil tabii.
Tamam, dostum sağ ol. Allah'tan zorunlu değilmiş, yapamassam düz kullanırım. Bu arada RAM 3000MHz, nette bakındım en yüksek ayarda olduğu, kendinden XMP olduğu diyor. Yine de yapmalı mıyım?
Ben şimdi Corsair'in DDR4 3000MHz Ram'ini aldım, forumlarda xmp 3000MHz için yapılıyor, bu ramler kendinden 3000MHz geliyor denmiş, yine de yapılmalı mı XMP?