RAM neden yanar?

efraimsi

Centipat
Daha fazla  
Mavi ekran veriyordu son zamanlarda ve ikide bir RAM'in biri gözükmüyor, bilgisayar açılmiyordu. Az önce görseldeki gibi RAM'in bir dişinin yandığını öğrendim. Sorum: Bu neden oldu? RAM kolay kolay bozulacak bir şey değilken nasıl oldu da bu olabildi? Diğer RAM'mim de tehlikede mi şu an? Bu RAM tamir edilebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20250221_014505.jpg
    20250221_014505.jpg
    113,7 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
Crucial Ballistix. Anladım hocam sağlık olsun. 2020 den beri kullaniyordum. Nasıl oldu anlayamadım. 8 GB ile devam edicez artık.
Kısa devre olmuş. Sakın aynı slota başka bir ram takma, yangın tehlikesi olabilir. Muhtemelen anakartında çöp oldu. Sebebi muhtemelen ramin yanlış oturtulması.

Anakarttaki o RAM slotu arıza yapmış ve RAM'i yakmış. Bunun sebebi elektriksel arıza ya da kasada uçuşup oraya giden tüy gibi şeylerden kaynaklı kısa devre de olabilir.
Oraya takacağınız yeni RAM de muhtemelen aynı kaderi yaşayacak. Anakartı değiştirmeden ya da slotu onarıma göndermeden yeni RAM almayın.

Tozdan olabilir, dengesiz akım olabilir. Kalitesiz PSU olabilir. Olabilir de olabilir. Denilebilecek tek şey var, PSU'yu test ettirin ve anakartı değiştirin. Sonra da yeni RAM'i takın.

Eğer kalkıp ramin desteğinin dışındaki hıza aşırttıysan ya da fazla voltajla kullanmaya devam ettiysen tabi ki ramin bu şekil yanar.
Hiç öyle bir şey yapmadım anlamam da zaten. Bilip bilmeden yargılamayın.

Anakarttaki o RAM slotu arıza yapmış ve RAM'i yakmış. Bunun sebebi elektriksel arıza ya da kasada uçuşup oraya giden tüy gibi şeylerden kaynaklı kısa devre de olabilir.
Oraya takacağınız yeni RAM de muhtemelen aynı kaderi yaşayacak. Anakartı değiştirmeden ya da slotu onarıma göndermeden yeni RAM almayın.
Eğer kalkıp ramin desteğinin dışındaki hıza aşırttıysan ya da fazla voltajla kullanmaya devam ettiysen tabi ki ramin bu şekil yanar.
Anakartta bir sorun yok şuan çalışıyor bilgisayarım ?

Hiç öyle bir şey yapmadım anlamam da zaten. Bilip bilmeden yargılamayın.

Anakartta bir sorun yok şuan çalışıyor bilgisayarım ?
RAM'ı tekrar taktım şuan çalışıyor! Çok mutluyum. Silgi ile sildim ve taktim tekrardan çalışıyor. 🥺

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı