RAM neye göre alınır ?

MeReKGs67

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Benim şuanda bilgisayarımda 4 GB Ram Var. 4 GB Ram alıp 8 GB Yapmak istiyorum RAM'i neye göre alıcam yanlış almak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartının modelini belirtirsen yardımcı olabiliriz.

Merhaba bilgisayarım için ram alacağım
Bilgisayar i5 acer 4gb ddr4 ram 2 yatak var. Mhz toplam 2400
1.hangi ram tercih edersiniz?
2.ddr4 4 ya da 8gb ram lazım
3.1200 mhz lik ram bulabilirsiniz

İşlemciniz nedir bilemiyorum fakat öncelikle DDR3 mü DDR4 slotuna mı sahipsiniz onu belirleyin. Ondan sonra alacağınız RAM'in CL ve Mhz değerlerinin aynı olmasına dikkat edin mümkün mertebe aynı marka seçin.

Ram üzerinde marka yazmıyor

Ram üzerinde marka yazmıyor
2 slot var şuan tek toplam 2400 mhz de çalışıyor gösteriyor cpu z

CPU-Z üzerinden RAM'in marka bilgisine ulaşabilirsiniz.

Evet ulaştım
İsmi Micro technolology

Peki maximum kapasite 2400 mhz imiş
Şuan 1200 mhz lik 4gb ddr4 ram var tekrar dan ram alacak olursam 1200 mhz mi olması gerekiyor

Araştırdım ama ramlerde 2400 yazıyor tam kapsiteçalışma prensibini mi söylüyor

2400 mhz tek ram olduğu için yarı yarıya mı hesaplayacağız

CPU-Z'nin ilgili sayfasını paylaşır mısın? Programda mevcut RAM'in Mhz hızının yarısı gösterilir.

İşlemci
İntel i5 7200u 2.50ghz
7.nesil
İşlemci hızı 2712

CPU-Z'nin ilgili sayfasını paylaşır mısın? Programda mevcut RAM'in Mhz hızının yarısı gösterilir.

Demek isteğim o değil benim bilgisayarda Micro diye bir ram var bu ram in yanına farklı bir ram alacağım 4gb ddr4 ram

Benim gördüğüm İnternette 2400 mhz lik ram ler bulunuyor tek ram için söylüyorum bunun hesabı İnternete gördüğüm üzere 2400 mhz lik in yarısına göre mi alacağız

Ramin 1200mhz değil cpu z gibi programlarda yarısı gösterilir yani 2400mhz marka olarakta kingston gskill corsair gibi markalar tercih edilebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…