RAM O.C 1.5V üzeri sorun yaratır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jotariel

Kilopat
Makaleler
1
RAM'lerime daha fazla voltaj ile daha iyi değerler kazandırmak isterim şu an da 1.42V değerinde sorunsuz olarak kullanmaktayım anakartım BIOS'ta 1.8V kadar desteklediği yazıyor. Ancak 1.5V üzeri forumda pek önerilmiyor sizlere de sunmak isterim.
Şu anki değerleri merak edenler için;
Bellek frekansı: 3200MHz
DRAM zamanlamaları: 15-20-20-20-40
FCLK: 1600
DRAM voltajı: 1.42V

Eğer psu ve anakartın oc elverişli ise ve yabancı sitelerde böyle yapan var mı diye araştır. Eğer uyumluysa 1.5v üstüne çık.

En kötü sucuk koyup pişirirsin.

Şaka bir yana 1.5 üstü önermem gerçekten. Sistem büyük ihtimalle mavi ekrana düşer, sonu format ile biter işin.

Eğer psu ve anakartın oc elverişli ise ve yabancı sitelerde böyle yapan var mı diye araştır. Eğer uyumluysa 1.5v üstüne çık.
Hocam PSU RAM overclock için aşırı büyük bir etken değil, Bir çok anakart RAM OC için uygundur işlemci ile karıştırmayınız lütfen.

Ne gibi sorunlara yol açabilir zorlamak isterim büyük bir dert açmayacaksa.
Sistemin açılmayabilir
Hocam PSU RAM overclock için aşırı büyük bir etken değil, Bir çok anakart RAM OC için uygundur işlemci ile karıştırmayınız lütfen.
Kendinle çelişmişsin ben psu dedim sen işlemci demişsin olmaz ki böyle. Psu dandik ise oc işe yaramaz 80plus varsa yaparsın.

Hocam çok sıkıntılı bir durum . Forumda deneyen olduğunu sanmıyorum. İnternette o modeli deneyen de yoktur sanırım. O minik performansa çok ihtiyacınız yok gibi bence ellemeyin .

Bu çok gizli bilgileri nereden öğrendin?

80+ verimlilik sertifikasıdır.

RAM dediğin 5-8 Watt arası güç çeker. Buna göre de 8/1.35 = 5.92 olsa, 5.92*1.6 =9.4 Watt olsa dahi aradaki fark 1.4 Watt.

@classy01 1.7V denedi, işin sonu formatla bitti.

En kötü sucuk koyup pişirirsin.

Şaka bir yana 1.5 üstü önermem gerçekten. Sistem büyük ihtimalle mavi ekrana düşer, sonu format ile biter işin.
Teşekkürler her zamanki gibi ilgilendiğin için, zaten herhalde bu RAM'i sonuna kadar sömürdük üstündeki değerlerde açılacağını sanmam artık.

Bende de Power Boost 80+Bronze PSU vardı bununla şimdi 2.5V verip ne performans alırım be (!)

Hocam çok sıkıntılı bir durum . Forumda deneyen olduğunu sanmıyorum. İnternette o modeli deneyen de yoktur sanırım. O minik performansa çok ihtiyacınız yok gibi bence ellemeyin .
Vallahi her yaptığımda güzel bir performans artışı yaşadım bence güzel gidiyor şu ana kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…