RAM OC ne kadar riskli?

SALOOWEN

Kilopat
Makaleler
13
Şu anda bu RAM'leri kullanıyorum. Anakartım da bu:
RAM OC ne kadar risklidir? Kaç MHZ'e kadar OC yapılabilir? RAM'lerin garantisi bitmeden yapmayı düşünmüyorum ama beni biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şans işidir kimse sana kesin sonuçlar veremez.

Bu cevabım seni muhtemelen tatmin etmeyecek, şöyle söyleyeyim çok üzeri kapalı bir soru sormuşsun RAM'lere OC yapmanın bin türlü yolu var timingler ile oynayabilirsin frekans ile oynayabilirsin ve bir nevi kendi manuel "XMP profilini" oluşturabilirsin deneme yanılma yöntemiyle.

Riskler nedir? Donanımsal olarak aşırı voltaj ya da ısıdan bellekler yanabilir. Yazılımsal olarak Windows kalıcı olarak çökebilir(dosyalarını kaybedersin), sürücülerin ve uygulamaların bozulabilir, belleklerin ya da işlemcin denediğin OC'yi beğenmezse açılmamaya başlayabilir(CMOS resetleyerek düzeltebilirsin).

Burada önemli olan senin ne kadar zorlamak istediğin. Eğer voltajı abartmazsan, belleklere fanlar ile bol bol hava üflersen, ufak ufak ne yaptığını bilerek hareket edersen bu sıkıntıları yaşamazsın.

Son düzenleme:
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Bu bellekleri 3600Mhz'a çıkartabilir miyim? Birde belleklerde çip oluyor muş. Bu belleklerin çipini biliyor musunuz?

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Bu bellekleri 3600Mhz'a çıkartabilir miyim? Birde belleklerde çip oluyor muş. Bu belleklerin çipini biliyor musunuz?

Hayır, bilmiyorum maalesef. Çipler iyiyse 3600 Mhz çok yüksek bir hedef değil. RAM elinizdeyse Thaipoon Burner ile bakılabiliyor.

CPU-Z programını indirin SPD sekmesinde numara ve çipi yazması lazım.

Bellek sekmesinde değil SPD sekmesinde olması lazım. En kötü oradaki numarayı internette aratın çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…