RAM OC yapmak sorun oluşturur mu?

Merhabalar, sistemimde 3200MHz'lik CL16 DDR4 belleklerim var çift kanal 8X2. belleklerimi 4000MHz'ye OC yaptım. Herhangi bir sorun yok ama uzun kullanımda sorun çıkartır mı sizce? Ömür boyu garantisi var bozulursa garanti kabul eder mi? Biraz saçma bir soru oldu ama yine de sormak istiyorum. Ne garezin vardı derseniz oyunlarda gözle görülür miktarda 15 20 FPS civarı artış var. RAM bu arada Teamforce TLZRD416G3200HC16CDC01 modeli. Teşekkürler şimdiden.

3600E çekmeni öneririm, ramlarinden birini ya da ikisini birden bozabilirsin.
Ayrıca OC yapmak garanti dışına çıkmasına sebep olur.

Yurt dışı forumlarını okuyorum genellikle RAM'ı bozmak imkansıza yakın diyenler çoğunlukta. Adamlar 2333'den 4000'e oc yapıyorlar. Şimdilik geri otomatik ayarına çektim tam bilgi sahibi olmadan sorun yaşamak istemiyorum.

İmkansız diye bir durum yok. Eğer fazla voltaj verirseniz yakarsınız RAM'i. Stabil çalışıyorsa sıkıntı olucağını düşünmüyorum. Memtest ile test edersen anlayabilirsin sıkıntı olup olmadığını.

Haklısınız elektronik şans işi. Bu arada ramin voltaj ayarını ellemedim. Sadece aynı ramin 4000 mhz olan versiyonunun timing cl değerlerini manuel olarak uygulayıp mhz seçimini 4000 e ayarladım. Sorunsuz çalıştı. Oyunlarda falan da sorun yaşamadım.

Sorun sıkıntı yaşamadıysanız herhangi birşey olucağını düşünmüyorum lakin siz genede Memtest ile test edin işin sağlamasını yapın.

Hocam OC ile alakalı değil ama eski sistemimde RAM'i slotuna tam oturtmadığım için slotdan duman çıkmıştı, RAM'in tamamı slota temas ediyordu ona rağmen bozulmamıştı, dediğiniz gibi RAM'lerin bozulma ihtimali çok düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…