RAM OC zararlı mı?

Fasci125

Hectopat
Ryzen 3 3200G ve anakart olarak MSI B450M-A PRO MAX kullandığım sıstemımde ekran kartı ve hard disk yok, hard disk yerine M.2 SSD kullandım. Ekran kartını da işlemcinin grafik özelliğinden su anlık idare ediyorum diyebilirim ama işlemciyi rahatlatmak adına 16 GB'lik RAM almıştım GSkillden 2 tane 8 GB olmak üzere, ben bu RAM'lere overclock yapsam bir zarar verir mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Overclock için Ryzen DRAM Calculator kullanabilirsiniz. APU sistemde getirisi büyük.

Overclock için Ryzen DRAM Calculator kullanabilirsiniz. APU sistemde getirisi büyük.
Yardımcı olduğu doğru ancak doğrudan kopyala yapıştır yapmak genelde işe yaramıyor. Sadece bellek çipi değil, bellek tasarımından tut üzerinde kullanılan bilimum bileşenlere kadar her şey etkileyebiliyor. Fikir almak ve onlarca sub timing değerini ayarlamak için birebir olduğu doğru. Gerçi auto'da bıraksak da çok bir fark olmuyor genelde ama olsun.

Hiç veya orta düzey bilen biri için çok faydalı bence. Ben o programı kullanmadan hiçbir ayar yapamazdım mesela. Başlangıç için çok değerli bir program.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…