- Makaleler
- 3
Kingston Hyper X 4 GB 2666MHz ve Samsung 4 GB 2133MHz RAM kullanıyorum. Taktım, BIOS'a falan sıkıntısız girdi. Sonra RAM değerini Auto'dan 2666MHz yaptım. İkisi de 2666'da çalışmaya başladı. Ancak aklıma takılan bir şey var, işlemciyi falan otomatik OC yaptığımızda gereksiz voltaj veriyor. RAM'lerde de geçerli mi bu durum? Bir de Hyper X olan CL15, Samsung olan hatırladığım kadarıyla CL16. 2666 yaptığımda artmış mıdır bu değer? Eğer sıkıntı olmuyorsa 3000-3200 yapsam bir şey olur mu?
RAM'lerin özellikleri:
Son olarak, stabiliteyi test etmek için OCCT ile yarım saatlik bir test yaptım, hata tespit edilemedi dedi ancak güvenmiyorum çünkü test sırasında RAM kullanımı 4 GB'yi hiçbir şekilde geçmedi, sebebi ne olabilir? Memtest yükleyemedim, flash diske yazdırırken hata verip durdu. Başka bir uygulama önerebilir misiniz?
RAM'lerin özellikleri:
Son olarak, stabiliteyi test etmek için OCCT ile yarım saatlik bir test yaptım, hata tespit edilemedi dedi ancak güvenmiyorum çünkü test sırasında RAM kullanımı 4 GB'yi hiçbir şekilde geçmedi, sebebi ne olabilir? Memtest yükleyemedim, flash diske yazdırırken hata verip durdu. Başka bir uygulama önerebilir misiniz?