RAM otomatik OC yapılır mı?

Makaleler
3
Kingston Hyper X 4 GB 2666MHz ve Samsung 4 GB 2133MHz RAM kullanıyorum. Taktım, BIOS'a falan sıkıntısız girdi. Sonra RAM değerini Auto'dan 2666MHz yaptım. İkisi de 2666'da çalışmaya başladı. Ancak aklıma takılan bir şey var, işlemciyi falan otomatik OC yaptığımızda gereksiz voltaj veriyor. RAM'lerde de geçerli mi bu durum? Bir de Hyper X olan CL15, Samsung olan hatırladığım kadarıyla CL16. 2666 yaptığımda artmış mıdır bu değer? Eğer sıkıntı olmuyorsa 3000-3200 yapsam bir şey olur mu?
RAM'lerin özellikleri:

ss238.PNG

ss239.PNG

ss240.PNG

Son olarak, stabiliteyi test etmek için OCCT ile yarım saatlik bir test yaptım, hata tespit edilemedi dedi ancak güvenmiyorum çünkü test sırasında RAM kullanımı 4 GB'yi hiçbir şekilde geçmedi, sebebi ne olabilir? Memtest yükleyemedim, flash diske yazdırırken hata verip durdu. Başka bir uygulama önerebilir misiniz?

ss237.PNG

RAM testlerinde memtest güvenilirdir. Ayrıca işlemciniz ve anakart modeliniz de bu işlemde önemli iki nokta ancak belirtmemişsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı