RAM overclock nasıl yapılır?

spam

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair VENGEANCE DDR5 32GB 6000MHz CL36
Ekran kartı
XFX RX 7900 XT
Anakart
MSI B650-P 6400MHz DDR5
İşlemci
Ryzen 7 700x
Merak ettiğimden BIOS'tan RAM OC'a bakmak istedim, gözüme Memory try it adlı bir şey takıldı. Biraz baktığımda bunun da EXPO gibi bir performans profili olduğunu öğrendim. EXPO profilim bu şekilde.

30-38-38-96 olan CL ve diğer delay değerlerimi Memory try it ile aynı MHz'e sahip bir şekilde 28-35-35-60 şeklinde düşürebileceğimi fark ettim.

Ama bu konuda bilgisizim ve danışmadan herhangi bir şey yapmamaya karar verdim.
Son ayar olarak Memory try itten 6000MHz 28-35-35-60 şeklinde ayar çekip voltaj sorunlarının yaşanmaması için de fclk Frequency'yi Auto yapsam performansta artış sağlar mıyım ve sistemimde herhangi bir sorun çıkar mı?
Şu şekilde;

Ve diğer mi merak ettiğim şey Memory try it ile delaylarımdan ödün vererek RAM frekansımı 8000 yaparsam sonuçları ne olur? (RAM'lerimin desteklediği frekans 6000MHz, anakartımın da 6400)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla ram okadar yüksek frekansları destekliyor ama cl değerleri frekansa bağlı artıyor yerinde olsam Ram'i bu şekilde oc yapmazdım sana tek önerim AMD expo profilleri kullanman mhz nin en yüksek olduğu expo profilini kullan expo1/2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…