RAM overclock

ututututuu

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
MSI B450M PRO M.2
R5 2600

Arkadaşlar CL16 2400MHz RAM kullanıyorum. Ben bu RAM'i CL16 2933 MHz yaptım 1.35 v ile. Daha sonra sistem açıldı CL16 2933MHz oldu. Fakat ben daha da derine indim 3200MHz CL18. minimum bu kadar oldu. CL değeri fazla geldi bana, sizce bu sistem için hangisi daha mantıklı?

Kullandığım RAM markası: Balastic 8 GB 2400MHz CL16

2933 CL16 vs 3200 CL18 soruyorsunuz anladığım kadarıyla. Bunun cevabı da sizin elinizde aslında. Hangi işlemde kullanacaksanız bilgisayarı iki overclock değeriyle de teste sokun. Hangisi daha performanslıysa onu kullanın.
Bu arada tam stabil çalışıp çalışmadığını test etmemişsiniz sanırsam. İlk önce stabilliğini test edin bilgisayar açıldı diye overclock olmuş sayılmaz. Herhangi bir işlemde mavi ekranla falan karşılaşırsanız şaşırmayın.

@judgmennt memtes ile 2 sinide test ettim herhangi bir problem olmadı oyun için bu işleme girdim sizce cl18 3200 mü daha fazla işime yarar yoksa cl16 2933 MHZ mi
birde kullandığım ram o.c için iyi mi sağlam mı marka modeli biraz araştırdım yinede sizede sorayım dedim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı