Rehber RAM Overclock

Tabi ki seve seve etiketlerdim ancak bıraktım oc işini. O kadar uğraştım o kadar kombinasyon denedim, en sonunda sağlam dediğimde bile hata aldım. Stok xmp ile kullanıyorum şuanda.

.
Arkadaşlar birkaç gündür konuyu takip ediyorum. Ryzen 5 3600 B450 TUF 4400MHz anakarta sahibim. Bellek gecikme değerim XMP 3000MHz profilinde 79NS. XMP profili açıkken 3333MHz değerlerine çıkartabildim. 3333MHz değerlerini aşınca sistem kendini açmıyor ve BIOS menüye düşüyor. Manuel O.Cdan anlamıyorum pek lakin kullandığım RAM'lerin 3600MHz'yi görme olasılığı var mıdır?

Dosya Ekleri

• ram modül.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 71
@BerzerkFrost Biraz voltaj ver, yine boot etmezse CL değerini yükseltirsin.
Aslında GMD kapatınca değil GMD off ile birlikte Cmd2t'yi 1T olarak ayarladığımda boot etmiyormuş. Baktımda Cmd2t 1T ayarlamak pek işe yaramıyor, GMD kapatmak çok işe yarayacak mıdır?

Elinize sağlık hocam. CL16 3600MHz çektim, stabil kullanıyorum, Crucial Ballistix RAM.
Hocam bende yakın zamanda sistem sipariş ettim. Aynı marka ramlardan kullanıyoruz. Bütçe sıkıntılıyfı 3200 MHz CL16 aldım. Otomatik OC ile neden denemediniz? Manuel ile ne farklı oluyor?

Hocam bende yakın zamanda sistem sipariş ettim. Aynı marka ramlardan kullanıyoruz. Bütçe sıkıntılıyfı 3200 MHz CL16 aldım. Otomatik OC ile neden denemediniz? Manuel ile ne farklı oluyor?
Otomatik OC diye bir şey yok DOCP/XMP açılırsa stok halde en yüksek çıkabildiği yere kadar çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…