Rehber RAM Overclock

@KİRLİ14 XMP profili açtığın zaman 3200MHz CL16’da çalışacak. Daha üstüne çıkmak istiyorsan rehberdeki gibi manuel değerler girmen lazım.

Hayır RAM'in, tabi anakartta RAM'in maksimum stok değerlerini kaldırıyorsa.
Anakartım 3600
Mhz ye kadar kaldırabiliyor. Yani benim şuan ramlarım 2x8 3200 mhz cl 16. Xmp açtığım zaman 3600 mhz olmayacak mı? Bunu anladım

Anakartım 3600
Mhz ye kadar kaldırabiliyor. Yani benim şuan ramlarım 2x8 3200 mhz cl 16. Xmp açtığım zaman 3600 mhz olmayacak mı? Bunu anladım
XMP ile en fazla 3200 olur evet. Fakat doğru gecikmeleri ve voltajı verirseniz kolaylıkla 3600MHz'e OC'lenir. Tabi yine anakartınız OC destekliyorsa...

XMP ile en fazla 3200 olur evet. Fakat doğru gecikmeleri ve voltajı verirseniz kolaylıkla 3600MHz'e OC'lenir. Tabi yine anakartınız OC destekliyorsa...
Dostum teşekkür ederim sana . Şuan ram siparişimi değiştirme mailini attım. Çok sağol. Ben sanıyordumki 3200mhz hızı xmp ile 3600 e otomatik çıkarabiliyoruz. Meğer öyle değilmiş

Dostum teşekkür ederim sana . Şuan ram siparişimi değiştirme mailini attım. Çok sağol. Ben sanıyordumki 3200mhz hızı xmp ile 3600 e otomatik çıkarabiliyoruz. Meğer öyle değilmiş
İade ettikten sonra 3600MHz CL16 almayacaksan iade etmene gerek yok. 3200MHz CL16 ile 3600MHz CL18 bellekler aşağı yukarı aynı performansı veriyor.

Size nasıl ulaşabilirim RAM OC icin destek istiyorum.
Vallahi hocam cem yılmazın daha derime mi nüfuz edeceksin diye bir repliği var
Konu açın anakart ve RAM bilgilerini gecikmelerini detaylıca yazın beni etiketleyin yardımcı olmaya çalışırım.

@Vorplody Dostum ben başlık açtım sadece 2400 MHZ istiyorum.https://www.technopat.net/sosyal/konu/prime-a320m-f-ram-hizi-nasil-artirilir.924888/ konu burada lütfen yardımcı olur musun. Donanımlardan pek anlamadığım için rehberde biraz karışık geldi ve yanlış bir şey yapmaktan korktum.

@Vorplody @Tolga Samet benim RAM'lerim elime geçmedi ama;
corsair vengeance 2x8 3600mhz CL20RAM'ler bunlar fakat CL20 değeri çok canımı sıkıyor. Screenshottaki latency değerin 64.6ns bu değer nasıl hesaplanıyor? Araştırma yaptım ama sadece CAS latency değerini hesaplayabildim kendi RAM'lerimin oda 11.1ns burada benim hesabımda bir yanlışlık olduğu kesin. Bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…