RAM PC'ye takılı ama CPU-Z'de görünmüyor

Süleyman Cem

Hectopat
Merhabalar,
Bilgisayarımda 2 adet RAM Slotu var ve ikisi de dolu. Aşağıda ekran görüntülerini verdiğim CPU-Z Programından RAM Slotlarına bakıyordum ama Slotların tümü dolu olmasına rağmen 2. Slot boş görünüyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Bir sorum daha var. Ben 4 GB RAM'in birini çıkartıp onun yerine 8 GB takmayı düşünüyorum, aslında 2x8 alacaktım ama RAM'in birisi Anakarta gömülü sadece diğeri çıkıyor.

Sorularım şunlar;
  1. Hangi RAM'den almalıyım?
  2. CL değeri gibi bir şey varmış neye dikkat etmeliyim?
  3. 4+8 RAM mi yoksa 2x4 RAM mi daha iyi olur?

Sistem;
İşletim Sistemi Adı: 64X Microsoft Windows 10 Home Single Language.
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz, 2400 MHz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci.
Bellek (RAM): 8, 00 GB (2x4)
Intel(R) HD Graphics 520.
NVIDIA GeForce 940M.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    16,5 KB · Görüntüleme: 285
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    19,7 KB · Görüntüleme: 214
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    18,9 KB · Görüntüleme: 247
Son düzenleme:
HWınfo'nun her iki slotu da gösterdiği söylenmiş. İnternetten biraz baksanız Aida64'ün göstermeyeceğini bulurdunuz. Araştırmadan öneri yapan arkadaşlar da var.
Cl9 alırsan zaten 11'de çalışacak diğer RAM için. Bu devirde 8Gb yetmiyor, 12Gb yapın onu mümkünse.

Bizde intetnetten araştırıp önerdik kafamıza göre söylemedik yabancı kaynaklarda bu sorunla karşılaşıp AIDA64 ile görenler var madem bu kadar biliyorsun zamanında yazıp cevap verseydin AİDA 64 olmaz diye.

Nerede öneriyorlar? CPUZ shows blank in SPD tab
Gördüğünüz üzere. Ben de buradan baktım. HwInfo ile görüleceğini biliyordum zira.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…