Ram, performansı etkiler mi?

T

talha617

Ziyaretçi
Arkadaşlar benim laptob'ımda 4 GB ram var. İleride 4 GB daha eklemeyi düşünüyorum sizce bilgisayar hızlanır mı? SSD falan istemiyorum, laptob'ımın markası altta.

HP Pavilion G6-2310ET

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi etkisi olacaktır ama rami 6 GB yapıp SSD almanız bilgisayarınıza 8 GB ramden daha çok etkisi olacaktır.
Ha illaki SSD almayacağım diyorsanız tabi 4 GB'a göre 8 GB'ın oyunlarda falan etkisini görürsünüz.

Akif Peköz
Arkadaş oyunlar için söylememiş zaten pc'nin hızlanıp hızlanmadığını sormuş. 4 GB internette 6 veya 8'e göre rahat takılamassın. Burada çok iyi anlatmış arkadaşımız; Ram Nedir Ne İşe Yarar ? Zaten tavsiyem 6 GB RAM + SSD yeterlidir.

Yanlış bilgilendirme desem nasıl kaçar bilemem ama Watch Dogs gibi oyunlar 4GB' den daha fazla RAM istiyor. GTA 5' te daha fazla isteyecektir diye düşünüyorum.

Bence günümüzde oyun oynamak gibi bir isteğimiz varsa en az 8 GB Ram gerekli.

Oyun için değil oyunlarda zaten yüksek performans alabiliyorum ama masaüstündeyken bazen kasıyor.

Eğer HDD kullanıyorsanız fazladan RAM daha fazla superfetching yapılmasını sağlar. Bu açıdan sistemi rahatlatacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…