Bunların ne olduğunu bilmiyordum ta ki bugüne kadar, 1 hafta önce 16x2 G.Skill 3200MHz RAM almıştım 2400TL'ye, teslim aldıktan 2 gün sonra farklı satcıda fiyat 2000'e düştü bunu görünce bende sipariş geçtim diğer aldığımı iade edecektim. Yeni aldığım ürün bugün elime ulaştı. Öylesine çip üreticisine bakmak istedim yorumlarda Samsung veya SK Hynix gelebildiği yazıyordu ilk aldığım SK Hynix'di bu acaba ne diye bakmak istedim o sıra bakarken ilk aldığım RAM'lerin Single, sonradan gelen RAM'lerin Dual rank olduğunu gördüm .RAM'lerin Dual çalışmasından bahsetmiyorum her 2 kitte 2x64-BIT olarak çalışıyor yani Dual çalışıyor fakat rankları araştırdığım kadarıyla (PCB üzerinde ki çiplerin nasıl dizildiği, bellek türü ve sayısıyla alakalı) bir şeymiş. Ardından bir de RAM'lerin MHz sininde farklılık olduğunu gördüm bugüne kadar birebir aynı RAM'lerin farklı türde olabileceğini bilmiyordum bende iade etmeden önce farklarını ve Single mı Dual Rank Kiti mi kullanmak mantıklı öğrenmek istedim bilgili kişiler aydınlatırsa sevinirim sağ olun.
Bu Dual kit 1'deki, her iki RAM'inde rankı Single, RAM'lerin seri numarsı ardı ardına, örnek biri 106'sa diğeri 107, tekli olarak satılan RAM ile karıştırmayın, her ikisinde de 2x16 yazıyor.
Dual kit 2'deki RAM'lerde aynı şekilde seri numaraları sıralı ve 2x16 yazıyor fakat bun RAM'lerin ikisinin rankı da Dual rank olarak gözüküyor.
Kit2 2x16 imalat tarihi 23/10/2024 Ekim rankı (Dual)
Kit1 2x16 imalat tarihi 13/05/2024 Mayıs, rankı (Single) frekans ve CAS değerleri kit 2'den farklı
Up.
Up.