Selam, bilgisayarımda 3GB DDR2 RAM ve Windows 10 kullandığımdan RAM'in %70-80'i kullanılıyordu bende biraz gezip araştırdım ve "RAM reduct" adlı programı buldum, kurdum. Kullanımdan sonra bayağı bir düşüş gördüm. %70'den %20'lere kadar geldi 350 MB kullanıma kadar.
Kısacası beğendim ve Technopat'taki ayarları kullandım.
(İşlemci: Intel Pentium D 925 ve %100 olduğuna bakmayın bazen keyfi yapabiliyor )
Sonrası:
Bu tarz durumların mümkün olduğunca önüne geçebilmek için Windows 10 Lite gibi bir işletim sistemi hazırlamaları gerekiyor aslında. Böylece hem Windows 10 kullanıcıların sayısını epey bir arttırabilirler hemde çok düşük sistem gereksinimlerine sahip bilgisayarlarda bile güncel bir işletim sistemi yüklü olur.
Bazı sitelerde Windows 10 Lite paylaşılıyor. Orijinal Windows 10'un gereksiz servislerinin kapatılmış hali gibi bir şey ama hem indirdiğin yere bağlı olarak güvenilir olmayabilir hemde genelde sistem güncellemesi yaptıktan sonra kapatılan birçok ayar, tekrardan eski haline geri dönüyor. Microsoft'un kendisi bu tarz bir şey hazırlamalı diye düşünüyorum. Bence onlar için çok zor olmasa gerek. Sonuçta var olan bir şeyi alıp; olabildiğince hafifletip ve kırparak, piyasaya sunacaklar.
Aynen öyle kullanılabiliyor ama sistem güncellemelerini bir kenara geçtim, uygulamalar bile Windows 7'ye destek vermiyor ya da verdikleri destekleri sonlandırmaya başlıyorlar. En basitinden Chrome, 15 Ocak 2023'e kadar Windows 7 sistemler için güncelleme desteği sunacakmış.
Ölmeye yüz tutmuş bir işletim sistemine geçiş yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. İmkan var ise en azından Windows 8.1 kullanılabilir.
Aynen öyle kullanılabiliyor ama sistem güncellemelerini bir kenara geçtim, uygulamalar bile Windows 7'ye destek vermiyor ya da verdikleri destekleri sonlandırmaya başlıyorlar. En basitinden Chrome, 15 Ocak 2023'e kadar Windows 7 sistemler için güncelleme desteği sunacakmış.
Ölmeye yüz tutmuş bir işletim sistemine geçiş yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. İmkan var ise en azından Windows 8.1 kullanılabilir.
Her formattan sonra kendi bilgisayarımda da bizzat uyguladığım birtakım sistem hızlandırma yöntemleri biliyorum ama istediğin kadar hızlandırmaya çalış, donanımın eski ve güçsüz ise çok fazla fark etmiyor. En fazla günlük kullanım bakımından daha akıcı ve rahat bir deneyim elde edersin. Oyun performansı bakımından çok büyük farklar yaratmaz. Sonuçta oyun performansını asıl etkileyen etken, donanım gücüdür.
Yinede günlük kullanım bakımından biraz daha rahat olmak, daha akıcı bir deneyim elde etmek istersen; kendi uyguladığım yöntemleri anlatabilirim. Gerçi burada özel mesajlaşma alanı göremedim.