RAM Slot Değiştirme

dopeboy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Şu an RAM'im 1. slotta yani CPU soğutucunun hemen yan slotunda fakat anakartımın kullanım kılavuzunda aşağıdaki resimde de görebileceğiniz üzere en sağ slotta olması gerektiğini söylüyor sanırım. Montajı ben yapmadım parçaları aldığım yer yaptı. Şimdi slotları değiştirmek istiyorum. Tek modül 1x8 GB RAM kullanıyorum.

1)Sormak istediğim şey ilk olarak RAM'i en sağdaki yani DIMM_A2* olarak gösterilen slota mı takmalıyım?
2)Taktıktan sonra bilgisayarı açtığımda herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu? BIOS'dan, bilgisayar içerisinden vs. Yoksa tak çalıştır şeklinde taktıktan sonra hiçbir işlem yapmadan eskisi gibi kullanmaya devam mı ediyorum?

Gösterildiği gibi takabilirsiniz. Eğer ram frekansını biostan değiştirdiyseniz onu tekrar değiştirmeniz gerekebilir.

Gösterildiği gibi takabilirsiniz. Eğer ram frekansını biostan değiştirdiyseniz onu tekrar değiştirmeniz gerekebilir.
Hayır hiç ellememiştim onları. Bunun haricinde başka bir şey yapmama gerek var mı?
Ayar yapmanıza gerek yok, dediği şekilde takmanız daha iyi olur. XMP ayarı bozulabilir tekrardan açın olmadı.
XMP ayarı hiç ayarlamamıştım. O zaman slot değiştirdikten sonra sadece onu ayarlamalıyım.

Hayır hiç ellememiştim onları. Bunun haricinde başka bir şey yapmama gerek var mı?

XMP ayarı hiç ayarlamamıştım. O zaman slot değiştirdikten sonra sadece onu ayarlamalıyım.
Başka bir şey yapmanıza gerek yok isterseniz xmp ayarını aktif edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…