RAM slotlarından biri çalışmıyor

Veli Tunç

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. RAM slotlarımdan dün biri bozuldu. Ekran açılmıyordu. Bugün eve gelince denedim, sağdaki slota takınca çalışıyor bilgisayar; soldakinde çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    179,6 KB · Görüntüleme: 95
  • image.jpg
    image.jpg
    241,9 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:
Her iki bellek sağdaki slotta çalışıyor ama soldakinde çalışmıyorsa;
  • Bilgisayarı kapatıp fişten çekin. BIOS pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Bellekleri de çıkarın. Sarı uç taraflarını silgiyle hafifçe silin. Sonrasında takın ve sistemi çalıştırın.
  • Sorun çözülmezse soğutucuyu ve işlemciyi sökün. Pinleri kontrol edin. Kırılmış veya yamulmuş pin olabilir. Soğutucuyu aşırı sıkarak montajladıysanız biraz gevşeterek takın.

Soğutucu çıkardım taktım soğutucuzda tek RAM çalışıyor silgi ile sildim her 2 RAM çalışıyor ama RAM slotu çalışmıyor slota takınca bilgisayar çalışıyor ama ekran yok sağdakine takınca açılıyor temizledim içini RAM slotlarının gene aynı.

Sistemin ne olduğunu yazmamışsınız ama Intel olduğunu varsayıyorum. Anakart slotundaki pinleri kontrol ettiniz mi? Yamulmuş veya kırılmış pin varsa bu sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer pinler de sağlamsa anakart arızası olabilir. Bu arada BIOS sıfırlama işlemini yapmadıysanız onu da deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı