RAM SPD data hatası nasıl düzeltilir?

felix.voir

Picopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Müzik prodüktörü
Selamlar uzun süreli denemelerim sonucunda 3600 MHz Dual kit RAM'lerimi 3200 MHz'de stabil olarak çalıştırmayı başardım. Fakat 3 farklı BIOS versiyonunda denememe rağmen hala DOCP/XMP profili ile 3600 MHz seçtiğimde bilgisayar Boot etmiyor. Ekteki görseldeki hatayı fark ettim ve araştırmalar sonucu RAM'lerden birinde blok hatası olabileceğini öğrendim. YouTube üzerinde çözümü anlatan bir video var fakat thaiphoon programını satın almak gerek onun yerine önerebileceğiniz ücretsiz bir SPD data editör program var mı?

Hatanın üzerinde geldiğimde SPD verisi bozulmuş olabilir yazıyor. Diğer RAM'de ise bir problem yok ok yazısı var.

• ASUS ROG STRIX B550-F 4600MHz (OC) (Wi-Fi)
  • AMD Ryzen 9 3900X.
  • Kingston A2000 500GB SSD.
  • High Power 80+ 700W PSU.
  • ASUS PHX RX550 Evo 2G (OC)
  • Corsair 2x8GB Vengeance RGB Pro 3600MHz CL18 CMW16GX4M2Z3600C18

Dosya Ekleri

• CRCERR.jpg
    CRCERR.jpg
    113,9 KB · Görüntüleme: 58
SPD verilerinin bozulduğunu sanmıyorum. Zaten SPD verileri de belleğinizin değerleriyle aynı. Sorun XMP profilinin stabil çalışmaması, bu da karşılaşılabileceğiniz bir sorun. Manuel bir şekilde OC yapın.

@Lord Raiden İlgilen(e)mediğim konulara etiketleyin demişsiniz, buyurun 50 sayfa ilgilenemediğiniz konu.

SPD verilerinin bozulduğunu sanmıyorum. Zaten SPD verileri de belleğinizin değerleriyle aynı. Sorun XMP profilinin stabil çalışmaması, bu da karşılaşılabileceğiniz bir sorun. Manuel bir şekilde OC yapın.

@Lord Raiden İlgilen(e)mediğim konulara etiketleyin demişsiniz, buyurun 50 sayfa ilgilenemediğiniz konu.
Denedim 3 haftadır deniyorum, hiç bir türlü boot etmiyor teşekkürler yardımın için

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı