iPhone 13 ile 14 arasında 2 GB'lık RAM farkı var ben bu nedenle 14 almak istiyorum bütcemde var fakat RAM farkı için 10 bin TL fazladan vermeye değer mi?
RAM'i önemseme sebebim ileri güncellemelerde daha stabil çalışır diye.
Etkilemez. RAM işi bence çok abartılıyor. Eskiden yetmiyordu doğru ama o zamanlar 256MB 512MB'dı. Bence 2 GB bile çok. Anroide bile 4 yetiyor fazlası ile.
iPhone 13 ile 14 arasında 2 GB'lık RAM farkı var ben bu nedenle 14 almak istiyorum bütcemde var fakat RAM farkı için 10 bin TL fazladan vermeye değer mi?
Geleceğe yönelik bakmakta bu şartlar altında haklısınız ancak 2 GB için değecek bir 10 bin TL'ye gerek yok, güncelleme ve stabillik desek işlemcileri aynı bu yüzden en fazla değişecek olan 1 iOS sürümü olur ve bunun için 10 bin TL fark ödemek oldukça gereksiz ancak ben 1 güncellemeyi dahi kurtarmak isterim derseniz iPhone 14 alın derim, bence iPhone 13 şu an için en iyi ideali.
Hocam zaten işlemcileri aynı ve 3 sene öncenin işlemcisi. Bu sebepten güncelleme destekleri de aynı anda bitecek. iOS 20 falan geldiğinde de zaten büyük ihtimalle son iOS sürümü olacak iki cihazın da. Bu saatten sonra iPhone 14'ün tek katacağı nokta birden fazla uygulama açtığında ve son açtığın uygulamadan çıkıp ilk açtığına girdiğinde iPhone 13 artık o zaman hafızada tutamaz ve uygulama sıfırdan açılır 14 ise hafızada tutar bir ihtimalle. Bir ihtimalle diyorum çünkü olmaya da bilir artık iOS stabil bir işletim sistemi değil. Zaten yapay zeka falan da gelmiyor hiçbirine. Dolayısıyla RAM için 14 tercih edilmez.