RAM takıldıktan sonra ping arttı

cuguli01x

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400h - rtx 3050ti - 8gb RAM
Meslek
öğrenci
Merhaba. Geçen sene ramazan ayında RAM ile ilgili bir problemimi burada dile getirmiştim. Çözüm bulamadığımız için bugün RAM alamaya karar verdim. RAM'leri aldım, laptopa taktım fakat Fortnite oynarken öncesinde pingim 50 civarlarında iken şimdi 300 400 arasına çıkıp geri düşüyor. Bunu maç esnasında çok kez yapıyor. Sorun RAM'dan kaynaklı mıdır, yoksa internet tam RAM taktığım zaman mı bozuldu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar.

RAM CL ve Frekans değeri nedir?

İnanılması güç bir zamanlama yaşamışsın çünkü RAM'i̇n internetin pingiyle uzaktan yakından çaprazdan soldan sağdan alakası yoktur.

Fakat hocam bir arkadaşım da laptop bilgisayarına RAM taktı onda da ping sorunu yaşanmış galiba öyle diyordu. Yarın interneti kontrol edip tekrar deneyeceğim. Sağ olun <3

RAM CL ve Frekans değeri nedir?

Nereden bakabiliyoruz o değerlere? Tek bildiğim RAM'lar 3200 MHz, DDR4 RAM.
RAM'in markası G.Skill

Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Tesadüf derdimde başkasıda yaşamış. RAM takaren internet algılıyıcısına sinyal mi gitmiyor acaba .

Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Tesadüf derdimde başkasıda yaşamış. RAM takaren internet algılıyıcısına sinyal mi gitmiyor acaba .

Sorun da orada. RAM'i takmak için bataryayı çıkartayım derken soket biraz zor çıktı. Bataryada sorun çıkar endişesi ile açtım bilgisayarı fakat batarya sağlamdı. İnternet soketinde herhangi bir şeye dokunmadım bile .

Sorunu çözdüm. RAM arızalıymış. Arızalı olduğu için de internetle alakalı bir sorun yaşatıyormuş. RAM'i değiştirdim sağlam bir RAM taktım düzeldi. (Not: RAM testlerinde RAM'in sorunlu olduğu gözükmüyor.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…