RAM takınca PC açılmıyor

439811

Hectopat
Merhaba Crucial 8x2 16 GB RAM var, yakın arkadaş hediye aldığım RAM'i aynı marka ve model olan 8 GB daha takacağım fakat sisteme açınca 1 uzun 2 kısa bip sesi alıyorum görüntü gelmiyor. Çıkarınca RAM'i düzeliyor. Sorun neden kaynaklıdır? Bip sesi ise ekran kartı arızasından kaynaklı olduğunu söylüyor. RAM'i çıkarınca neden sorun gidiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
ryzen 2600x işlemci kullanıyorum ramler 3000 mhz 550w 2 aylık fsp güç kaynağı kullanıyorum
farklı sitede araştırma yaptım x570 anakart ve b450 anakartlarda 1ve 3 slotlara ram takılınca benzer sorunları yaşayanlar varmış 2 ve 4 slota takınca düzeliyormuş benim ramler şuan 2 ve 4 slota takılı ama 1 ve 2 slota takınca sorun olmuyor yine açılıyor bende, fakat 3 rami hangi slota takarsam takayım sistem açılmıyor
acaba ramler uyumsuz desem niçin bu zamana kadar mavi ekran kitlenme sorunları yaşamadım hayret sonrada getirdiğim rami tek taktım yine pc açıldı sorunsuz
Yani anakartimin 1 yıl garantisi kaldı sizce garantiye vermelimiyim vatan bilgisayardan aldım garantisi bitmeden göndermeli miyim sizce yoksa çözümler varmidir

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…