Çözüldü RAM takınca siyah ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kurtçu35x

Centipat
Merhaba arkadaşlar, konu yanlış yerde ise özür dilerim öncelikle, anakart modelim Foxconn G41 mxe internette Max 4 GB RAM desteklediği yazıyor benim bilgisayarımda 2 GB vardı bugün 4 GB RAM aldım aldıgım RAM'i taktıgımda siyah ekran veriyor. 2 slot var ikisini de denedim siyah ekran veriyor. Eski RAM'i taktığımda sıkıntı olmuyor ama yeni RAM nedense siyah ekran veriyor. RAM'i sıfır aldım aldıgım adamı aradım durumu anlattım dedi ki yarın kasayı getir 2x2 takalım dedi benim anlamadıgım bu saçmalık değil mi? Sonuçta 2x2 takınca da 4 GB elde ediyoruz neden tek seferde 4'ü kabul etmiyor da 2x2'yi kabul etsin? Beni aydınlatabilecek ve yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

Çözüm
Hocam kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum ama sorun neymiş tam olarak? Ben de RAM upgrade sonrası siyah ekran alıyorum sorunu anlamadım belki sizinkiyle benzerdir.

Dostum RAM'i aldığım yere telefon ettim bilgisayarı götürdüm RAM arızalı çıktı. (Kutusunda RAM arızalı enteresan) daha sonra yeni bir RAM takıldı yine siyah ekran vardı, BIOS güncellemesi ile sorunum çözüldü.
Merhaba arkadaşlar, konu yanlış yerde ise özür dilerim öncelikle, anakart modelim Foxconn G41 mxe internette Max 4 GB RAM desteklediği yazıyor benim bilgisayarımda 2 GB vardı bugün 4 GB RAM aldım aldıgım RAM'i taktıgımda siyah ekran veriyor. 2 slot var ikisini de denedim siyah ekran veriyor. Eski RAM'i taktığımda sıkıntı olmuyor ama yeni RAM nedense siyah ekran veriyor. RAM'i sıfır aldım aldıgım adamı aradım durumu anlattım dedi ki yarın kasayı getir 2x2 takalım dedi benim anlamadıgım bu saçmalık değil mi? Sonuçta 2x2 takınca da 4 GB elde ediyoruz neden tek seferde 4'ü kabul etmiyor da 2x2'yi kabul etsin? Beni aydınlatabilecek ve yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

2 Slot toplamı 2+2 olarak destekliyor olabilir fakat yine de açması gerekir sadece 4'ün 2sini kullanarak ya RAM'ler sorulu ya da sistemde bir sıkıntı oldu. Mahalle bilgisayarcısından aldıysa iade edip düzgün bir yerden almanı tavsiye ederim RAM'de sıkıntı var bence.

Aldığım bilgisayarcı senelerdir tanıdığımız bir insan birçok arkadaşım oradan sistem satın aldı veya topladı güvendiğimiz bir insan ama neden böyle oldu, bir de slotların kaça kadar desteklediğini nasıl öğrenebilirim? Ayrıca RAM sıfır aldım garip. Bir de bendeki çalışan 2 GB RAM 1333MHz aldıgım RAM 1600, sorun çıkarmayacağı söylenmişti o yüzden olabilir mi acaba?

Aldığım bilgisayarcı senelerdir tanıdığımız bir insan birçok arkadaşım oradan sistem satın aldı veya topladı güvendiğimiz bir insan ama neden böyle oldu, bir de slotların kaça kadar desteklediğini nasıl öğrenebilirim? Ayrıca RAM sıfır aldım garip.

Her sıfır ürün sorunsuz olacak diye bir şey yok, slotlarının ne kadar desteklediğini anlamak basit maksimum 4 GB RAM destekliyor ve 2 slotun var ise 2+2 demektir.

Ve birebir aynı RAM'den iki tane takmanızı tavsiye ederim daha uyumlu olacaktır.

Hocam kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum ama sorun neymiş tam olarak? Ben de RAM upgrade sonrası siyah ekran alıyorum sorunu anlamadım belki sizinkiyle benzerdir.

Dostum RAM'i aldığım yere telefon ettim bilgisayarı götürdüm RAM arızalı çıktı. (Kutusunda RAM arızalı enteresan) daha sonra yeni bir RAM takıldı yine siyah ekran vardı, BIOS güncellemesi ile sorunum çözüldü.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı