RAM takmak bilgisayarı hızlandırır mı?

grafikibrahim24

Decapat
Bilgisayarımda 16GB RAM var. Uygulama açıkken kontrol ediyorum 7 GB çekiyor geri kalan 9GB boşta.
Ben 8 GB daha ilave yapsam da 7GB çekse 17GB boşta olsa daha hızlı ve rahat çalışır mı? Faydası olur mu?

16 gb ram günümüz içi gayet yeterli extra bir masraf yapmana gerek yok zaten 9 gb boşta kalıyormuş alsanda fazla etkisi olmaz

Bilgisayarımda 16GB RAM var. Uygulama açıkken kontrol ediyorum 7 GB çekiyor geri kalan 9GB boşta.
Ben 8 GB daha ilave yapsam da 7GB çekse 17GB boşta olsa daha hızlı ve rahat çalışır mı? Faydası olur mu?

Konu başlığı başka sorulan soru başka... Ram takmak'dan çok SSD kullanmıyorsan eğer ki bu PC için SSD almalısın. Ram takınca oluşacak farkı hissetmeyeceksin bile gerçi ihtiyacı da yok bilgisayarın buna...

Zaten SSD kullanıyorum. Ayrıca daha önce 8GB RAM vardı, 16GB'ye çıkardığımda oldukça fark hissettim. 24'e çıkarmak ne kadar etkiler onu bilmiyorum ama grafik programlarında render alırken ne kadar RAM varsa okadar hızlı render alınır diye duymuştum.

Render alıyorsan ayrı. Oyun için alıyorsan alma yani...

8'den 16'ya geçerken hissettiğin farkı 16'dan daha yükseğe geçerken şu an hissetmezsin. Ayrıca hali hazırda zaten büyük bir miktar RAM boştaymış. Yani şu an yükseltmeye gerek yok gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…