Çözüldü RAM takviyesi sonrası takılma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Dual channel için 8 GB RAM takviyesi yaptım, ara sıra takılmalar yaşıyorum anlık şekilde. Anlaşılmayacak kadar kısa sürede oluyor bu olay. CPU Z üzerinden herhangi bir problem gözüküyor mu arkadaşlar? Neden böyle oluyor olabilir? Bu arada kullanılabilir RAM miktarı 15.9 gözüküyor. Window'sun kendi bellek sorunu aracıyla test ettim problem gözükmedi. 8 GB iken böyle bir problemle karşılaşmıyordum. FPS düşüşü olmuyor ama takılma oluyor.

Dosya Ekleri

• 1.JPG
    1.JPG
    52,6 KB · Görüntüleme: 95
  • 2.JPG
    2.JPG
    37,3 KB · Görüntüleme: 74
  • 3.JPG
    3.JPG
    48,2 KB · Görüntüleme: 65
  • 4.JPG
    4.JPG
    49,6 KB · Görüntüleme: 66
  • 5.JPG
    5.JPG
    11,1 KB · Görüntüleme: 72
  • 6.JPG
    6.JPG
    54,1 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Çözüm
BIOS güncel mi? Windows güncel mi? Ekran kartının sürücüleri güncel mi? DDU programıyla mevcut sürücüyü kaldırıp ekran kartının sitesinden en güncel sürücüyü indirip kurun (güncelleme işlemi yaparken internet bağlantınızı kesin). Bunlar çözüm olmazsa BIOS'u en son sürüme güncelleyerek bunun üzerine temiz bir Windows kurulumu yaparak sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.
BIOS güncel mi? Windows güncel mi? Ekran kartının sürücüleri güncel mi? DDU programıyla mevcut sürücüyü kaldırıp ekran kartının sitesinden en güncel sürücüyü indirip kurun (güncelleme işlemi yaparken internet bağlantınızı kesin). Bunlar çözüm olmazsa BIOS'u en son sürüme güncelleyerek bunun üzerine temiz bir Windows kurulumu yaparak sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

Çözüm
BIOS güncel değil fakat eski bir sürüm değil, Gigabyte B450M F41 sürümü mevcut. Windows güncel, ekran kartı sürücüsü güncel ve temiz kurulum yapıldı. Yarın Windows temiz kurulum yapacağım fakat fark eder mi bilemiyorum. Çünkü yeni RAM'i takmadan önce bir problem yoktu. BIOS update yapmaktan çekiniyorum son sürümüyle ilgili problem yaşayanlar olduğu için.

Düzenleme: BIOS güncellemesi sonrası problem çözüldü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı