RAM takviyesinde nelere dikkat edilmeli?

MORAXUS

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Kullanmış olduğum Laptop'a ilaveten 8 GB RAM daha eklemeyi planlıyorum ama sorun yaşamamak adına sizlerden önceden net bilgiler almak istiyorum. Alacağım RAM mevcutta takılı olan RAM ile aynı markada (özellikte) olması mı gerekiyor? Almayı düşündüğüm ürünün linkini bırakıyorum, tanımlamada ve sonrasında bir sorun yaşar mıyım? (performans vb)

Şimdiden teşekkürler.

PC ÖZELLİK.png

RAM.png

Aynı marka olmalı.
Aynı MHz değerinde olmalı.
Aynı GB olmalı.
Aynı CL değeri.
Aynı DDR4 ya da DDR3 hangisiyse.
Kısacası öncekinin aynısını alman gerek. Yani benim bildiğim budur. Ve sizin attığınız laptop RAM'i değil hocam. Laptopların küçük masaüstülerin ki büyüktür.

Herkese merhaba,

Kullanmış olduğum Laptop'a ilaveten 8 GB RAM daha eklemeyi planlıyorum ama sorun yaşamamak adına sizlerden önceden net bilgiler almak istiyorum. Alacağım RAM mevcutta takılı olan RAM ile aynı markada (özellikte) olması mı gerekiyor? Almayı düşündüğüm ürünün linkini bırakıyorum, tanımlamada ve sonrasında bir sorun yaşar mıyım? (performans vb)

Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 932119

Eki Görüntüle 932120

Frekans yani MHz değerlerine CL19, 16, 15, 14 gibi gecikme değerlerine dikkat edilmeli. DDR4, DDR3 gibi değerlerin aynı olması gerekir ki uyumlu çalışsın.

Hocam, mümkünse aynısını almak iyidir. Zaten sizin attığınız RAM masaüstü versiyonu. Sansür koymaya gerek yok. devlet sırrı değil. Bellek türü, frekansı, CL değeri, voltaj değeri aynı olması gerekir. CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız yardımcı olabiliriz. Sansür koymaya gerek yok.

Aynı marka olmalı.
Aynı MHz değerinde olmalı.
Aynı GB olmalı.
Aynı CL değeri.
Aynı DDR4'ya da DDR3 hangisiyse.
Kısacası öncekinin aynısını Alman gerek. Yani benim bildiğim budur. Ve sizin attığınız laptop RAM'i değil hocam. Laptopların küçük masaüstülerin ki büyüktür.

Aynı marka olması şart değil ancak üreticiler genelde kit halinde aynı marka kullanılmasını önerirler.

Ayrıca aynı GB sahip olması da şart değil farklı boyutlardaki RAM'ler bir arada çalışabilir ancak Dual Channel performansını veremez.

Aynı marka olması şart değil ancak üreticiler genelde kit halinde aynı marka kullanılmasını önerirler.

Ayrıca aynı GB sahip olması da şart değil farklı boyutlardaki RAM'ler bir arada çalışabilir ancak Dual Channel performansını veremez.

Tabii ki de ama arkadaş performans açısından düşüş olur mu vb. yazmış. Bu yüzden onu yazdım.

Dalgınlığıma ve konuya pek hakim olmadığımdan masaüstü bilgisayarın desteklediği ram'i atmışım kusura bakmayın.

Aynı özelliklerde farklı marka alsam olur mu ? Çünkü benim cihazda takılı olan sadece yurtdışında var sanırım.

CPU-Z den karşılaştırdığımda bu ürün uyuyor gibi.

Bu bilgiler sizler için yeterli mi ?

1.PNG
2.PNG

5.PNG

Hocam, mümkünse aynısını almak iyidir. Zaten sizin attığınız RAM masaüstü versiyonu. Sansür koymaya gerek yok. devlet sırrı değil. Bellek türü, frekansı, CL değeri, voltaj değeri aynı olması gerekir. CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız yardımcı olabiliriz. Sansür koymaya gerek yok.

Rica etsem kontrol edebilir misin ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı