RAM Takviyesinin faydası nedir?

Cem Argun

Kilopat
Herkese selamlar. O kadar araştırdım bir türlü ne demek istediklerini anlamadım. Anlayışı kıt falanda diyebilirsiniz. Bir hafta önce 8 GB 3000 MHz. RAM'i aynısından bir 8 daha ekleyerek 16 yaptım. Örnek verecek olursam shadow Tomb Raider oynunda hiçbir FPS farkı yok. Ama oyunu ben GTX 1060 ile orta ayarlarda oynarken 70 üstü FPS veriyordu. High ayarlara alıyordum gene 60 FPS üstü sağlıyordu. Lakin sanki 60 FPS üstü almama karşın akıcılık yok gibi hissediyordum. Şimdi ise High ayarlarda gene 60-75 arası FPS alıyorum. Fakat inanılmaz bir akıcılık var. Ultra ayarlara alsam bile sanki gene o güzel akıcılık varmış gibi hissediyorum. Bunun sebebi alt tarafı RAM 16 GB yapmam mı? Demek istediğim bana nasıl bir fayda sağlıyor. Kısa öz anlatırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum RAM miktarı yetmediği zaman kullanım düşmez. Kullanması gereken bilgileri yeterli RAM olmadığı için geçtiğin süre boyunca HDD veya SSD'den çeker. Bunlar RAM kadar hızlı olmadığı için bilgileri yavaş gönderir bu yüzden anlık FPS'te düşmeler olur. Bundan dolayı RAM arttırdığın zaman bunlardan kurtulmuş olduğun için akıcılık arttı.

Usta yorumun için teşekkürler. Bu işlerde RAM Mhz. yüksek olmasıda önem taşıyor dimi. Daha çabuk veri akışını sağlıyor anladığım kadarı ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…