RAM tek slot takıldığında çalışırken çift slot takıldığında çalışmıyor

smtylmz

Hectopat
İşlemci
Ryzen 5 4600h
Bilgisarımda 4+4 DDR4 3200 MHz hızında RAM vardı. Birden durduk yere laptopum hareket halinde falan mavi ekran vermeye en ufak laptopu titretince laptop kapanıyordu. Bir süre böyle devam ettikkten sonra yine böyle kapandı ve bilgisayarımı açarken RAM hatası verdi ve 4 GB RAM olarak kullanıma devam etti. Bu sürede herhangi bir kapanma vs. sorun olmadı. Ara ara tekrar sistem kendiliğinden diğer 4 GB RAM'i de okuyunca laptopu yine çalışır durumdayken hareket ettirince kapanmaya mavi ekran vermeye başladı. Sonrasın diğer 4 GB RAM'i çıkarıp yeni 16 GB tek RAM aldım. Benim laptopta 2 tane RAM slotu vardı.

16 GB RAM'i RAM slotlarından 2'sine de tek tek deneyerek çalıştırdım ve hiçbir sorun olmadan ikisi de çalıştı. Fakat diğer 4 GB RAM'lerden 2'sinine de deneyince laptop hareket halinde yine sorun vermeye başlaladı. Sonrasında 8 GB yeni RAM aldım. Bütün özellikleri aynı olan kapasitesi hariç tüm özellikleri aynı olan RAM'i laptopa takınca yine bu soruna devam etti. RAM'lerde mi sorun var diye düşünerek başka bir laptopa bunları aynı anda taktığımda hiçbir sorun yaşamadı.

Benim merak ettiğim şey şu. RAM'lerde herhangi bir sorun olmadığı halde tek başına 2 slotun 2'sine de sırasıyla denenerek takıldığında herhangi bir sorun olmazken 2 slotu taktığımda neden laptop hareket halinde kapanıyor. Laptop hareket halinde olmadığında kapanma sorunu olmuyor. Ama en ufak harekette mavi ekran ve kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı