RAM üzerine Windows 10 kurma

Burak Sözbir

Hectopat

YouTube üzerinde böyle bir şey gördüm ama gerçek olup olmadığını hakkında hiçbir fikrim yok

Video bağlantısı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gayet tabi mümkün. RAMDisk kurup RAM'in bir bölümünü disk bölümü yapın. Sonra da Sanal Bilgisayar ile Windows 10'un sanal disk konumunu orası seçin, olur.

Mantıklı mı? Ben pek mantık göremedim ama mutlaka kullanım alanı olabilir.

RAM elektrik gittiğinde içindeki tüm verileri kaybeder. Sen içine istediğin kadar şey kur, elektrik gittiğinde her şey sıfırlanır. Mantıksız.

Eğer diskin bozulduysa kurtarma yapmak için iyi bir görev olur. Hem RAM'ler hızlı olduğundan SSD gibi olacaktır. Ama uzun süreli kullanım için olmaz. Veya ne yaparsın diyelim yeni PC toplamışsındır ama elinde SSD veya HDD yoktur RAM'e bunu yükleyerek sistemine Test falan yapabilirsin.

Bu arada yorum güzelmiş. 2030: İnstalling Windows on a processor cache

Şimdi düşündüm de Bilgisayarı Uyku Moduna alırsak ne olur?

Bilgisayar RAM'den bootlamaz. Ancak VirtualBox gibi bir program kullanarak sanal makine yapilabilir, bu videodaki adam da oyle yapiyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…