Hocam merhaba,
Lenovo Legion Y520 marka laptop kullanıyorum. Halihazırda SK Hynix'in 8 GB RAM'i bulunuyordu. 3 ay önce Amazon'dan Crucial marka 8 GB RAM almıştım. RAM'lerin değerleri birebir aynı hatta Crucial sitesinde aldığım RAM modelinin bilgisayarımla %100 uyumlu olduğunu söylüyordu.
Buraya kadar bir sıkıntı yok. RAM elime ulaştığında bilgisayara taktım. Laptop kapağını kapatıp bilgisayarı çalıştırdığımda masaüstünde biraz gezdikten sonra bilgisayar aniden kilitlendi ve ne mouse ne klavyeden hiçbir tepki vermedi.
Ben de PC'yi kapatıp aldığım RAM'i çıkardım tekrar denedim yine aynısı olunca yeni RAM'i çıkardım. Eskisi kaldı ve sorun düzeldi.
İşin ilginç yanı aradan 3 ay geçti tekrar bir deneyeyim dedim ve bu sefer RAM slotlarının yerini değiştirerek taktım. 2-3 saattir PC açık ve şimdilik bir sorun gözlenmedi bir donma kasma vs yaşamadım.
Benim kafama takılan konuyu açan arkadaşın da bahsettiği gibi SPD kısmında jedec değerleri farklılık gösteriyor. Ama Memory kısmında CL17 olarak gösteriyor. Sizce bir sorun yaşar mıyım?
CPU-Z görsellerini aşağıya bırakıyorum.